Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli železo

LOUNY - Dvojici zlodějů zadrželi policisté na místě činu... 

V rukou policistů skončila dvojice zlodějů ve věku 26 a 39 let z Karlovarska, která se minulý týden vydala do budovy bývalého chléva v Libkovicích na Podbořansku krást železo. Nezjištěným předmětem odstranili uvedení pobertové část kovových podpěr stropní konstrukce, která se následně zřítila na podlahu. Tím poškodili obvodové zdivo a krovy. Když z objektu vynášeli kovové nosníky, venku je bruskou rozřezávali, a poté nakládali do připraveného vozidla, byli na místě zadrženi policií. Škoda, kterou svým jednáním mladí muži napáchali, byla odhadnuta na 24 200 Kč. Ve zkráceném přípravném řízení jim policisté sdělili podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Následně je propustili na svobodu. Oba muži již byli za podobnou trestnou činnost v minulosti odsouzeni.

Ženu okradl o kabelku
 
V pátek, před půl šestou ráno, si dosud nezjištěný poberta vyhlédl ve Svatováclavské ulici 48letou ženu, strhl jí z ramene kabelku s jejími osobními věcmi a poté z místa utekl.  Poškozená utrpěla drobné poranění na ruce bez lékařského ošetření. Způsobenou škodu vyčíslila na 4 950 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení, po pachateli pátrají.
 
Do neuzamčeného rodinného domu vnikl zloděj
 
Velmi snadno přišel ke kořisti dosud neznámý pachatel, který koncem minulého týdne vnikl do jednoho rodinného domu v Lenešicích u Loun. Stačilo mu jen přelézt zeď, a poté mohl bez zábran vniknout do domu, který nebyl uzamčený. Přisvojil si notebook, přehrávač a peníze, vše v hodnotě 20 000 Kč. K události došlo přes noc, kdy jeho obyvatelé nebyli doma. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody.
 
Opilý havaroval
 
V neděli, kolem jedné hodiny ráno, došlo mezi obcemi Trnovany a Rybňany k havárii motorového vozidla zn. Honda Civic, které řídil dvacetiletý mladík ze Žatecka. Ve směru od obce Tvršice nezvládl pravotočivou zatáčku a sjel do levého příkopu, kde se převrátil na střechu. Při nehodě utrpěl zranění hlavy a byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Dechová zkouška u něj prokázala požití alkoholu. Policisté mu naměřili 1, 41 promile alkoholu v dechu. Případem se dále zabývají policisté. 
 
Řídil, ač nesměl
 
Sedmatřicetiletému muži z Loun sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Řídil totiž motorové vozidlo, ač nesměl. Policisté jej kontrolovali v katastru obce Chlumčany v neděli odpoledne. Lustrací zjistili, že má až do 26. listopadu roku 2011 vysloven Okresním soudem v Lounech zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 22. srpna 2011   
 
 
 

vytisknout  e-mailem