Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradlo se i během svátků

TEPLICE - Vykradené garáže; Z beden zmizely časopisy a další zprávy.  

Vykradené garáže
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Řetenicích vloupal do řadové garáže. Zloděj v noci před Štědrým dnem po násilném překonání vrat vnikl do garáže, ze které odcizil motocykl Babetta v hodnotě deset tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po motorce bylo vyhlášeno pátrání.
     Dvě garáže byly ve stejnou dobu vykradeny i v Bílině, pachatel si z nich odnesl elektrické ruční nářadí, kultivátor a propanbutanovou lahev. V tomto případě byla celková škoda vyčíslena na bezmála 19 tisíc korun, pachatelům vloupání hrozí v případě dopadení maximálně dvouleté tresty odnětí svobody.
 
Z beden zmizely časopisy
     Desítky různých časopisů zmizely z plechových schránek na tiskoviny, které jsou umístěné u supermarketů v Teplicích. Během svátků se neznámý pachatel u dvou prodejen do beden vloupal a odcizil časopisy v hodnotě přes tři tisíce korun.
     Vzhledem ke stejné době, kdy byly oba skutky spáchány a způsobu provedení se budou policisté zabývat i verzí, že má obě krádeže na svědomí stejný zloděj, kterému v případě dopadení hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Odcizené auto
     O osobní vozidlo Škoda Octavia přišel muž, který auto zaparkoval na Nové Vsi. Během noci mu neznámý zloděj vozidlo v hodnotě přes 160 tisíc korun odcizil, kromě auta přišel muž i o tablet a brusle, které měl uvnitř uložené. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli, kterému hrozí až pětileté vězení, i odcizeném vozidle, intenzivně pátrají.
 
Chatka terčem zloděje
     Zahradní chatu v Krupce vykradl během svátků neznámý pachatel. Po překonání plotu vnikl na pozemek a následně do chaty, ze které odcizil DVD přehrávač, batoh a další věci za téměř dva tisíce korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.
 
Ve víru tance zapomněla na opatrnost
     O peněženku s finanční hotovostí a platební kartou přišla žena, která o víkendu navštívila jednu z teplických diskoték. Neznámý pachatel využil nepozornosti poškozené, která tancovala na parket a z kabelky, kterou měla odloženou vedle sebe na zemi, jí odcizil věci v hodnotě 800 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které hrozí pachateli až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 29. 12. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem