Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradlo se na burze

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloději na burze okradli šest lidí.  

 

V tlačenici na chovatelské burze v Uherském Hradišti v ulici Na Stavidle, stejně jako na Velehradské třídě se v neděli 18. března ráno pohybovali zloději. Od časného rána lidé nakupovali a prodávali zvířectvo a různé chovatelské potřeby, přičemž byli natolik zaujetí svou činností, že úplně zapomněli na zabezpečení si cenných věcí. Už po šesté hodině zjistil první muž, že mu ve vnější kapse bundy chybí peněženka se třemi stovkami a dvě platební karty. O peněženku přišel zřejmě v okamžiku, kdy se na něj zezadu i zepředu natlačili dva muži.

Další muž byl okraden poté, co si koupil holuba a peněženku zastrčil do vnější kapsy bundy a zapnul ji na dva cvoky. V peněžence měl třináct set korun a doklady. Další okradený muž si nestihl koupit ani krmení pro ptactvo. U vstupu jen zaplatil vstupenku a peněženku uložil do vnější kapsy se zapínáním na zip. Když chtěl platit za krmení, peněženka se dvěma tisíci už tam nebyla. Podobně byli okradeni ještě další dva návštěvníci a jeden prodejce.

Celková škoda kapesních krádeží přesáhla šest tisíc korun a policisté začali pátrat po pachatelích trestných činů krádeže a neoprávněné opatření platební karty, za jejichž spáchání ze zákona hrozí až dva roky vězení. V situacích kde, koncentrace lidí dosahuje podle slov okradených stavu „hlava na hlavě“ a k osobním kontaktům, žduchání a prodírání dochází téměř neustále, je důležité mít své cenné věci tak schované, že se k nim možný zloděj nebude mít šanci při letmém kontaktu dostat. Ještě v dopoledních hodinách nalezl náhodný chodec odhozenou peněženku jednoho z okradených mužů, která obsahovala všechny doklady, ale peníze v ní nebyly žádné. Neb se v v tlačenicích mohou objevit nezvaní hosti, není důsledné ostražitosti nikdy dosti!


 

19. březen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem