Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradly a byly vyrušeny

Bruntál- příležitost pro tři pachatelky- majitelka nechala klíče v zámku a další 

Byly vyrušeny
O velkém štěstí muže hovořit 82letá majitelka rodinného domu v malé obci na Krnovsku. 
Dne 18.6.2012 si trojice neznámých žen vyhlédla jeden z rodinných domů v obci Lichnov. V době okolo oběda vnikly pachatelky do domu tak, že se dostaly přes uzamčené vstupní dveře, ve kterých nalezly z vnější strany zasunutý klíč a odemkly si.
Majitelka nebyla v domě přítomna. I když se nacházela v blízkosti domu a v uvedenou dobu zde prováděla zahradnické práce, pohyb těchto pachatelek nezpozorovala.     
Ve chvíli, kdy se dostaly ženy dovnitř, začaly vše prohledávat. Při tomto jednání však byly vyrušeny dcerou majitelky, která v té době vešla do domu. Pachatelky ihned z místa utekly, aniž by něco odcizily.  
 
V souvislosti s tímto případem, upozorňujeme na bezpečné jednání a na riziko, které vzniká ve chvíli, kdy opouštíte svůj dům či byt a ponecháte klíče zasunuty z vnější strany dveří. Přestože se vzdálíte jen na malý okamžik nebo se budete nacházet v blízkosti obydlí, dáváte tak svým neuváženým jednáním příležitost pachatelům majetkové trestné činnosti.
Ve výše uvedeném případě měla majitelka opravdu štěstí, ale ne vždy návštěva této skupiny nezvaných hostů skončí bez následků. Setkáváme se s případy, kdy lidé po takové „návštěvě“ přijdou o cennosti, osobní věci, doklady nebo o také o své celoživotní úspory
 
 
Zmizel studniční poklop
V době od 4.5.2012 do 22.5.2012 si neznámý pachatel z prostoru vodojemu za obcí Bílčice, část Májůvka, odnesl z vodního vrtu krycí litinový studniční poklop s pantem, mostní krycí plech z betonových skruží a poškodil přívodní kabel.  Celkově vznikla tímto jednáním pachatele místní obci škoda ve výši 8 tisíc Kč.
Prvotně byla celá věc šetřena jako přestupek proti majetku. Na základě vyčíslení škody byla překvalifikována na přečin krádeže. 
 
Kolo proti motorce
V Krnově došlo 18.6.2012 krátce před osmou hodinou ráno na parkovišti u obchodního centra na ulici Opavské k nehodě mezi jízdním kolem a malým motocyklem.
Cyklistka vyjela od chodníku napříč přes parkovací plochu. V danou dobu přehlédla z levé strany přijíždějící malý motocykl Shenke, kterému nedala přednost v jízdě. Řidič motocyklu reagoval stržením stoje na pravý bok a intenzivním brzděním. Přes všechnu snahu již střetu nezabránil a došlo k jeho nárazu do boku cyklistky. Oba účastníci nehody skončili ležet na komunikaci. Došlo ke zranění cyklistky. Motorkář poskytl ženě první pomoc a přivolal RZS. V nemocnici bylo následně zjištěno, že žena utrpěla zranění paže. Dechová zkouška na alkohol byla u obou účastníků negativní. Řidič motorky neutrpěl žádná zranění. 
,
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
za 18.6.2012 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem