Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradly se stavební stroje i sekačky

LOUNY - Způsobená škoda přesahuje milion korun... 

V minulých dnech policisty zaměstnaly hlavně oznámené krádeže stavebních strojů, sekaček na trávu či krádeže různých zahradních a stavebních nářadí a náčiní. Již koncem uplynulého týdne vyjížděli policisté do areálu bývalých kasáren do Podbořan, kde z uzamčeného objektu jedné firmy zmizel kolový nakladač v hodnotě 1 000 000 Kč. Spolu s ním byla odcizena i váha s tiskárnou, která byla ve stroji nainstalována. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 1 200 000 Kč. 

V Lubenci, v objektu jednoho zařízení pro děti, se pro změnu ztratil zahradní traktůrek určený k sekání trávy. Odcizil jej dosud nezjištěný pachatel, který se násilím vloupal do prostor, kde byl traktor zaparkován. Způsobená škoda byla v tomto případě odhadnuta na 85 000 Kč.

K další krádeži travní sekačky došlo v minulých dnech v Blšanech u Loun. Zatím nezjištěný poberta jí odcizil ze zahrady u jednoho rodinného domu, kam vnikl násilným způsobem. Odcizením této sekačky s pojezdem způsobil škodu za 9 000 Kč. Další škodu, ve výši cca 1 000 Kč, napáchal poničením plotu. 

Strunovou sekačku na trávu a zednické kolečko odcizil neznámý pachatel z plechové garáže jednoho objektu pro sportovce v Podbořanech. V tomto případě byla škoda vyčíslena na celkem 3 500 Kč. 

Krádež stavebního nářadí byla o víkendu nahlášena z jednoho rekonstruovaného objektu v Černčicích u Loun. Neznámý pachatel vnikl násilným způsobem do opravované budovy a následně odcizil svářečku, sbíjecí kladivo a různé kabely. Svým počínáním způsobil škodu za 20 000 Kč. 

Nalezl protitankovou minu

Správně se zachoval 17letý mladík z Podbořan, který v sobotu dopoledne nalezl u panelové účelové komunikace v prostorách bývalého vojenského letiště Kozinec v Podbořanech protitankovou minu. Ponechal ji na místě, předmětu se nedotýkal a nález ihned ohlásil na policii. Ta vyjela na místo určení, zajistila jej a přivolala policejního pyrotechnika z Ústí nad Labem, který na místě výbušninu zlikvidoval. Nikdo nebyl zraněn.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 20. června 2011

 

vytisknout  e-mailem