Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradou, aby měli na drogy

NOVOJIČÍNSKO - události 

Frenštátští policisté zadrželi dva drogově závislé muže, kteří se opakovaně dopouštějí majetkové trestné činnosti na území města Frenštátu pod Radhoštěm. Odcizené věci použili k vlastní potřebě, prodeji a k nákupu omamných látek.
 
Jedná se o drogově závislé, kteří se dopouštějí opakovaně majetkové trestné činnosti. Dostali se do koloběhu užívání návykových látek, potřebě peněz a tak páchají krádeže za účelem získání peněz k nákupu drog.
Jedním z nich je podezřelý 22letý zloděj, který se vloupal do budovy školy a krátce po činu byl policisty zadržen. Souběžně je prověřován s případem vloupání do rodinného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm na ul. Příčnice v měsíci srpnu. Ze sklepních prostor domu si odnesl láhve alkoholu, čímž poškozenému majiteli způsobil 2 tisícovou škodu. Je předpoklad, že se dopustil další majetkové trestné činnosti, ta je ve stadiu vyhodnocování.
Druhý z prověřovaných je 23letý muž opakovaně zadržený při krádežích věcí z obchodů. Ten se nezdráhal použít hrubou sílu vůči obsluhujícím, aby mohl utéct a nebyl předán policistům. Ani to mu však nepomohlo, jelikož byl poznán.
Oba muži jsou již pravomocně odsouzeni za předešlou majetkovou trestnou činnost, nicméně v ní pokračují nadále.
Snahou policistů je zajistit dostatek důkazů usvědčujících jejich protiprávní jednání a následné předání soudu k jejich potrestání. 
 
Odcizené nářadí
V Příboře prověřují policisté okolnosti vloupání do rekonstruovaného domu na ul. Lidická. Pachatel odcizil pracovní nářadí za více jak 50 tisíc korun.
K samotnému vloupání mělo dojít v době od 15 do 07 hodiny ranní z 1. na 2. září. Mezi odcizeným nářadím je příklepová vrtačka, úhlová bruska, aku utahovák, elektrické míchadlo, vidiové nářadí značek Hilti a Makita a prodlužovací kabely. Policisté po pachatelích i odcizených věcech pátrají.
 
Nový Jičín 3.9.2015 
por. Mgr. Petr Gřes
komisař / skupina tisku a revence / Nový JIčín

vytisknout  e-mailem