Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradou i ženy

TEPLICE - Jedna chtěla vykrást kancelář, druhá "loupala" plechy; Do Dubí se stále vrací...  

 Kradou i ženy
     Tříletý trest odnětí svobody hrozí 24leté ženě, která v jedné z duchcovských restaurací využila nepozornosti obsluhy a vnikla do skladových prostor. Následně se z kanceláře pokusila odcizit monitor a další příslušenství k počítači, přistihl ji ale provozní podniku, který jí věci vzal. Pachatelka poté objekt opustila, ale ihned byla zadržena hlídkou strážníků, kteří ji eskortovali na služebnu policie. Zde si žena vyslechla podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stadiu pokusu.
     Stejnou dobu může strávit za mřížemi také 31letá žena, která včera odpoledne strhla z parovodu v Teplicích pozinkované oplechování, které poté chtěla prodat ve sběrných surovinách. I ona skončila na služebně, kde jí policisté předali podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu. Obě ženy, které již v minulosti kvůli krádežím stanuly před soudem, jsou vyšetřovány na svobodě.
 
Do Dubí se stále vrací
     Policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 32leté ženě z Teplic, která opakovaně porušuje pravomocné rozhodnutí úřadu. Přestože má městským úřadem vysloven zákaz pobytu na území města Dubí, do obce se opakovaně vrací. Naposledy ji na městském kamerovém systému spatřila operátorka, strážníci pak případ předali na obvodní oddělení policie. Není to první případ, kdy žena zákaz porušila, opakované sdělení podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a hrozící dvouleté vězení ji však zřejmě nechává zcela lhostejnou.
 
Vykradená kancelář
     Z přečinu krádeže je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se vloupal do kanceláře v Bílině. Po překonání balkonových dveří vnikl do místnosti, ze které si odnesl dvě multifunkční tiskárny, skartovačku, svítilnu a další věci za téměř sedm tisíc korun. V případě dopadení hrozí zloději až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Odnesl si knihy
     Bílinští policisté pátrají po zloději, který se vloupal do suterénu panelového domu. Pachatel vnikl do sklepní kóje, ze které odnesl kufřík s campingovým nádobím. Z další místnosti pak odcizil křovinořez a 50 knih. Stroj ale nechal pachatel ležet venku pod oknem, kde ho našel poškozený. Lapka si tak může pouze přečíst ukradené knihy, moc sečtělý ale díky tomu nebude, všechny svazky totiž byly od stejného autora i totožného názvu. Celková škoda byla vyčíslena na necelých šest tisíc korun, v případě dopadení hrozí zloději trestní stíhání pro přečin krádeže.
 
 
Teplice, 29. 10. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem