Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradou se i dopravní značky

LIBEREC - Počátkem března odcizil neznámý pachatel v ul. U Potoka dopravní značení. V uvedeném místě došlo následně k dopravní nehodě. 

O tom, že se najdou lidé, kteří odcizí cokoliv, svědčí případ, kterým se od 8. března tohoto roku zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka. Ti pátrají po neznámém pachateli, který v Liberci, ulici U Potoka na výjezdu na ulici Švermova odcizil dopravní značení. Jednalo se o zde umístěnou svislou dopravní značku P2 (Dej přednost v jízdě).  Tímto pachatel způsobil majiteli dopravního značení, tedy městu Liberec škoda téměř 5 tisíc korun. Případ policisté šetří jako přečin "Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení". V  případě dopadení, hrozí v tomto případě pachateli trest odnětí svobody od jednoho do šesti let. 

V souvislosti s touto krádeží však policisté dále šetří jednu dopravní nehodu, ke které došlo pravděpodobně následkem odcizení této značky. Nehoda se stala 8. března v dopoledních hodinách. Řidič osobního vozidla Mercedes jel ulicí U Potoka ve směru ke křižovatce s ulicí Švermova, která je označena jako hlavní pozemní komunikace. V ulici U Potoka se však v tu dobu nenacházelo žádné svislé dopravní značení upravující přednost v jízdě vozidel. Řidič Mercedesu odbočoval vlevo do ulice Švermova ve směru do centra města a v tu dobu přijíždělo z levé strany ve směru od centra města osobní motorové vozidlo Audi. Následně došlo ke střetu obou vozidel, kdy následkem střetu bylo vozidlo Audi odhozeno na levý okraj komunikace levou přední částí na zeď z betonových bloků u domu.  Při nehodě utrpěl těžké zranění řidič Mercedesu a lehké zranění spolujezdec na předním sedadle ve vozidle Audi. Obě tyto osoby převezlo z místa nehody vozidlo Zdravotnické záchranné služby na ošetření  do Krajské nemocnice Liberec. Ještě před převozem do nemocnice se oba řidiči podrobili orientačním dechovým zkouškám na alkohol, jejichž výsledky byly v obou případech negativní. Při nehodě vznikla škoda na vozidlech přes 200 tisíc korun.

Dopravní nehodou a tím zda příčinou dopravní nehody byla komunikační závada, tedy chybějící dopravní značení" v ulici U Potoka, se nyní zabývají dopravní policisté. Svislé dopravní značení bylo následující den po dopravní nehodě opět na dané místo umístěno.
 

21.4.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem