Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradou se lyže i snowboardy

VSETÍNSKO: Apelujeme na milovníky zimních sportů, aby si svou lyžařskou výstroj lépe střežili.  

Neznámí pachatelé okradli na Silvestra několik lyžařů a snowboardistů. Mladíci z Otravska přišli o své snowboardy kvůli své lehkomyslnosti. Své lyžařské náčiní si nechali v odpoledních hodinách odložené v předsíni jedné restaurace ve Velkých Karlovicích a šli se občerstvit. Když si chtěli za necelou hodinu snowboardy vyzvednout, zjistili, že jsou pryč. Krádeží čtyř snowboardů vznikla mladíkům, kteří přijeli na Valašsko trávit Silvestra, škoda za 22 000 korun.
Dalšími okradenými jsou turisté z Plzeňska. Během několika hodin odpoledne se jim zloděj vloupal do auta, které měli zaparkované u hotelu ve Velkých Karlovicích. Ze Škody Favorit jim zmizely dvoje sjezdové lyže, hůlky a lyžařské boty. Způsobená škoda činí 25 000 korun. Krádež lyží evidují i policisté v Horní Bečvě. Dne 29. prosince se neznámý zloděj vloupal do zaparkovaného auta Škoda Favorit, ze kterého si odnesl dvoje sjezdové lyže. Škoda za 10 000 korun vznikla muži z Ostravy.
 
Vzhledem k přibývajícím krádežím lyžařské výstroje apelujeme na milovníky zimních sportů, aby nebyli lehkomyslní a své lyže a snowboardy nenechávali bez dozoru. Podle zkušených policistů bývají nejčastěji okradeni mladí lidé, kterým chybí zodpovědnost. Často sehrává svoji roli i alkohol, kdy mladíci posilněni například grogem nechají odložené lyže i několik hodin bez dozoru.
 
 
 
3. ledna 2010, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem