Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradou železnici

Nový Jičín - události z NJ 

Černý odběr
Minimálně po dobu 7 let odebírali majitelé rodinného domu v Kopřivnici nelegálně elektrickou energii. Pomocí nasvorkování kabelů před elektroměrem, vyvedli elektrické kabely do sklepních prostor. Takto získanou energii pak využíval pro připojení elektrokotle k vytápění domácnosti a také k vaření na elektrickém sporáku.Přesnou výši škody určí poškozená firma. Nicméně Kopřivničtí policisté prověřují tuto skutečnost s podezřením ze spáchání přečinu krádeže. 

Stalking – nebezpečné pronásledování
V souvislosti s ukončením vzájemného vztahu se dopouští 46letý muž ze Závišic přečinu nebezpečného pronásledování. Svou bývalou 39letou družku neustále obtěžuje telefonickými hovory a zasíláním SMS zpráv s vulgárním podtextem a výhružkami s újmou na zdraví jak jí, tak i ostatním rodinným příslušníkům.Pachatel se svým jednáním dopouští protiprávního jednání, za což mu může soud udělit trest odnětí svobody v délce jednoho roku.

Kradou železniční trať
Ve Studénce na již neprovozované, uzavřené bývalé Štramberské železniční trati došlo ke krádeži. Oznámení o této skutečnosti jsme přijali 5. března. Doposud neznámý pachatel v době od listopadu loňského roku do 5. března odcizil ocelový materiál, který se nacházel na dvou železničních mostech. Zloděj demontoval a následně odcizil ocelové zábradlí, více jak 200 železničních vrutů, a téměř 40 ks ocelových 6mm rýhovaných plechů.
Poškozená firma vyčíslila předběžně vzniklou škodu na 70 tisíc korun.
Událost prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu krádež. Pachateli tohoto jedná hrozí trest odnětí svobody v déle dvou let.

V Bílovci se vloupal zloděj do restaurace
V době mezi 23 hodinou 5. března a 9 hodinou ranní 6. března se zloděj vloupal do restaurace v Bílovci. K tomu a by se dostal dovnitř, použil jedno z oken toalet. Uvnitř pak vnikl do výherních automatů, z kterých zcizil peníze.
Poškozená firma vyčíslila vzniklou škodu ve výši více jak 5 tisíc korun.

Tisková zpráva ze dne 7. 3. 2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

 

vytisknout  e-mailem