Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Krajská dopravně bezpečnostní akce

Konec prázdnin byl v Olomouckém kraji ve znamení stálých dopraveně bezpečnostních akcí.  


V době od 23. 8. 2010 do 29. 8. 2010 proběhla na území Olomouckého kraje krajská dopravně bezpečnostní akce pod názvem: „Tispol“, jež byla zaměřená na kontrolu dodržení nejvyšší povolené rychlosti motorových vozidel. Výše uvedené bezpečnostní opatření proběhlo na celém území naší republiky.

Během dopravně bezpečnostní akce policisté v našem kraji zkontrolovali 805 motorových vozidel a odhalili celkem 313 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Policejní hlídky uložily 273 blokových pokut za více než 302 tisíc korun. Čtyřicet přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu bylo oznámeno do správního řízení.

Během silničních kontrol 226 řidičů nedodrželo nejvyšší povolenou rychlost, jeden řidič řídil vozidlo pod vlivem alkoholu a 18 motorových vozidel nevyhovovalo technickému stavu pro provoz na pozemní komunikaci.

V 11 případech řidiči nepoužili bezpečnostní pás a v jednom případě zádržný bezpečnostní systém. Policejní hlídky dále odhalily pět přestupků na železničním přejezdu a pokutovaly dva cyklisty. V průběhu výše uvedeného bezpečnostního opatření se policistům podařilo vypátrat dva pachatele trestné činnosti.

V souvislosti se dvěma posledními prázdninovými dny proběhla další krajská dopravně bezpečnostní akce. Na základě zvýšení hustoty dopravy v našem regionu dohlíželo na bezpečnost a plynulost dopravy 192 policistů, kteří zkontrolovali 2596 motorových vozidel a odhalili 278 přestupků.

V průběhu výše uvedeného opatření policisté uložili 255 blokových pokut za více než 178 tisíc korun. Během dopravně bezpečnostní akce policejní hlídky sankcionovaly 33 případů nepoužití bezpečnostního pásu a 92 případů nedodržení nejvyšší povolené rychlosti. Policejní hlídky dále zjistily, že 72 motorových vozidel nesplňuje technický stav pro provoz na pozemní komunikaci a 6 řidičů řídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Díky krajskému dopravně bezpečnostnímu opatření policisté vypátrali čtyři pachatele trestné činnosti.

V souvislosti se začátkem školního roku a zvýšeným počtem dětí v silničním provozu se Policie ČR zaměří na přechody pro chodce. Policie vyzývá řidiče motorových i nemotorových vozidel, aby byli na silnicích ohleduplní a dodržovali pravidla silničního provozu.


por. Mgr. Michal Pižurin
 

vytisknout  e-mailem