Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

2. Aktualizace - Letní tábor se stal místem varny pervitinu

JIČÍNSKO – Návrh na podání obžaloby. 

Jičínský TOXI tým předložil dozorovému státnímu zástupci spisový materiál s návrhem na obžalobu dvou mužů ve věku 30 a 32 let. Mladšího z nich, stíhaného vazebně, pro trestné činy: nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, krádež, ohrožování výchovy dítěte a maření výkonu úředního rozhodnutí. Dvaatřicetiletého, stíhaného na svobodě, pro trestné činy: nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, legalizace výnosů z trestné činnosti a přechování omamné a psychotropní látky a jedu.

ilustrační fotoilustrační fotoVazebně stíhaný muž si měl nejdříve opatřit kompletní vybavení pro výrobu pervitinu a následně měl, z volně dostupných léků dovezených v několika případech i z Polské republiky, minimálně od jara do srpna minulého roku na různých místech, mimo jiné v kempu v obci Železnice, pro svou potřebu či následnou distribuci a prodej tuto drogu vyrábět. Během tohoto období vyrobil minimálně 150 g této drogy, což v průměru vystačí na 3000 dávek. Dále měl v nejméně dvaceti případech ve zmíněném kempu poskytnout zdarma 16leté dívce marihuanu, přestože věděl, že se jedná o osobu mladší 18 let.  Policejní komisař muže také viní z přečinu krádeže, kdy měl odcizit moped značky Babetta a elektrocentrálu. Pro nákupy potřebných medikamentů a následnou distribuci narkotik mimo jiné opakovaně využíval osobní automobil značky VW Golf, přestože má až do června roku 2023 vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

Starší muž stíhaný na svobodě se měl opakovaně podílet na výrobě pervitinu učeného jednak pro svou potřebu, tak pro následný prodej.  Dále měl pomáhat svému mladšímu „kamarádovi“ s odvozem kradené elektrocentrály, kterou následně společně prodali. Pro svou potřebu neoprávněně přechovával nejméně 200g marihuany, kterou měl ukrytou například v zavařovací sklenici svého batohu, automobilu či v místě svého bydliště.

Spisový materiál spolu s návrhem na podání obžaloby byl v uplynulých dnech předán Okresnímu státnímu zastupitelství v Jičíně. V případě pravomocného rozsudku hrozí vazebně stíhanému muži až desetiletý trest odnětí svobody, druhému z mužů trest o pět let kratší.

por. Ing. Eliška Majerová
25.2.2022, 9:15
_________________________________________________________________________________________________________________

ilustrační fotoilustrační fotoAKTUALIZACE: Jičínští kriminalisté rozšířili trestní stíhání 30letého muže, kterého nyní obvinili z dalších trestných činů - přečinu ohrožování výchovy dítěte a přečinu krádež. Známý recidivista toho má na svém kontě již mnoho, nyní však kriminalisté přišli s dalšími obviněními. Minimálně od začátku do srpna tohoto roku měl v kempu v obci Železnice dát mladistvé 16leté dívce v nejméně dvaceti případech marihuanu, přestože věděl, že se jedná o osobu mladší 18 let. Koncem července měl pak v Nemyčevsi odcizit moped značky Babetta a koncem srpna v Železnici elektrocentrálu, čímž způsobil škodu ve výši nejméně 14 tisíc korun. Elektrocentrálu již kriminalisté navrátili zpět majiteli, po mopedu i nadále pátrají.

Muž je v současné době stále ve vazební věznici za podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu hrozí až 10 let za mřížemi. Lze předpokládat, že v průběhu vyšetřování budou obviněnému prokázány další skutky a trestní stíhání se tak může ještě rozšířit.

por. Ing. Eliška Majerová
29. 10. 2021, 9:35

________________________________________________________________________________________________________________

rekreační zařízení.JPGrekreační zařízení.JPGNěkolik měsíců jičínští vyšetřovatelé intenzivně pracovali na získání potřebných důkazů v rámci případu drogové kriminality, aby na jejím konci mohli obvinit 2 muže z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

V pondělí 6. září si pro dealery drog došla zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, která je zadržela a předala jičínským kriminalistům k dalším úkonům.

Kriminalisté došli k závěru, že se muži měli dopouštět trestné činnosti na různých místech Jičínska a Semilska. Svou nezákonnou činnost vykonávali např. v garáži, rodinném domě, na volném prostranství (les, louka) a dalších. Mimo jiné byl pro výrobu pervitinu opakovaně využit také rekreační kemp nedaleko Jičína, kde v tu dobu probíhaly dětské tábory.

odhalená varna pervitinuodhalená varna pervitinuMuži ve věku 30 a 31 let měli dle našich zjištění v první polovině tohoto roku neoprávněně a opakovaně vyrábět z volně dostupných léků dovezených v několika případech i z Polské republiky pervitin, který měli využívat pro vlastní potřebu nebo ho distribuovat dalším osobám.  Zároveň se na území Jičínska měli navíc také dopouštět majetkové trestné činnosti.

Mladší z mužů není jičínským policistům neznámým, jedná se o recidivistu, který byl již v minulosti za drogovou a majetkovou trestnou činnost odsouzen. Proto na něho byla dnes z rozhodnutí Okresního soudu v Jičíně uvalena vazba, kde nyní čeká na svůj další osud. V případě prokázání viny mu hrozí za závažný zločin až 10 let za mřížemi. Staršímu z nich hrozí v případě prokázání viny až 5 letý trest.


por. Ing. Eliška Majerová
9.9.2021, 9:50

Odkazy do noveho okna

rekreační zařízení

rekreační zařízení 

Detailní náhled

odhalená varna pervitinu

odhalená varna pervitinu 

Detailní náhled

odhalená varna pervitinu

odhalená varna pervitinu 

Detailní náhled

odhalená varna pervitinu

odhalená varna pervitinu 

Detailní náhled

odhalená varna pervitinu

odhalená varna pervitinu 

Detailní náhled

odhalená varna pervitinu

odhalená varna pervitinu 

Detailní náhled

odhalená varna pervitinu

odhalená varna pervitinu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem