Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Kriminalisté odhalili další kontraband

JIČÍNSKO – Úspěšná realizace na poli TOXI. 

AKTUALIZACE: Kriminalisté krajského TOXI týmu ukončili vyšetřování případu pašování narkotik a opioidních medikamentů do valdické věznice, které měla mít na svědomí organizovaná skupina osob jak z řad již odsouzených, tak lidí z venku. V průběhu vyšetřování rozšířil kriminalista trestní stíhání o další osobu, a to 33letého již odsouzeného muže. Trojice odsouzených mužů měla z věznice instruovat zbylé čtyři členy skupiny z venku, kteří měli do věznice následně skrytě a konspirativně doručovat neoprávněně opatřené omamné a psychotropní látky (především pervitin) a zakázaná léčiva.

Dozorovému státnímu zástupci jsme předložili spisový materiál s návrhem na obžalobu celkem sedmi osob (čtyř mužů a tří žen) pro trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným osobám trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
13.1.2023, 9:00
_________________________________________________________________________________________________________________
Kriminalisté ve spolupráci s vězeňskou službou opět zamezili organizované skupině v pašování narkotik a opioidních medikamentů do věznice. Pracovníkům vězeňské služby se při jedné z kontrol podařilo zajistit celkem 40 g pervitinu a případ proto předali Policii ČR. Následným šetřením kriminalisté zamezili doručení minimálně dalších 30 g pervitinu a 210 ks léčiv. 

Od května loňského roku se krajští kriminalisté společně s jičínskými kolegy zaměřili na zásilky směřující do věznice Valdice. Výsledkem této několikaměsíční práce je stíhání tří žen ve věku 32, 33 a 61 let a tří mužů ve věku 32, 33 a 40 let.

Šestice obviněných fungovala jako organizovaná skupina, kde každý člen plnil svou funkci. „Hlavou“ této skupiny byli dva muži ve výkonu trestu (40 a 33 let), kteří měli následně narkotika ve vězení distribuovat dalším odsouzeným.

zadržené medikamentyzadržené medikamenty
Odsouzení muži instruovali z věznice členy skupiny z venku, mimo jiné prostřednictvím propašovaných mobilních telefonů. Ti měli do věznice následně skrytě a konspirativně doručovat neoprávněně opatřené omamné a psychotropní látky (především pervitin) a zakázaná léčiva. K doručování kontrabandu využívali poštovní služby či povolené návštěvy věznice, kdy drogy ukrývali např. do zdvojeného dna obalu od tabáku.

Čtyři členy skupiny zajistili policisté v uplynulých dnech na různých místech České republiky a umístili je do policejní cely. Následně celou šestici členů organizované skupiny kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, přičemž 4 členové jsou stíháni na svobodě, zbylí dva pokračují ve výkonu stávajícího trestu.

V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným osobám trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let.

Video se zadržením jednoho z obviněných:

por. Ing. Eliška Majerová
21.2.2022, 12:10

Odkazy do noveho okna

balíček pervitinu na váze

balíček pervitinu na váze 

Detailní náhled

mobilní telefon

mobilní telefon 

Detailní náhled

ukrytý pervitin v tabáku

ukrytý pervitin v tabáku 

Detailní náhled

ukrytý pervitin v tabáku

ukrytý pervitin v tabáku 

Detailní náhled

zadržené medikamenty

zadržené medikamenty 

Detailní náhled

zadržený pervitin

zadržený pervitin 

Detailní náhled

zdvojené dno tabáku

zdvojené dno tabáku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem