Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol ani jiné návykové látky za volant nepatří

JIČÍNSKO – Policisté přistihli opět několik takových řidičů. 

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. 

Příkladem takového jednání jsou řidiči, které pod vlivem alkoholu či drog přistihli policisté na Jičínsku.

V pátek 25. března kontrolovali na silnici I/35 policisté dálničního oddělení Hořice krátce po 13:30 hod. 67letou řidičku vozidla značky Citroen, u které provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní, žena nadýchala 1,51 promile alkoholu. Policisté řidičce zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Následně ji sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V sobotu 26. března byli krátce po půlnoci přizváni cestou HZS hořičtí policisté do Riegrovi ulice k požáru vozidla Škoda a podezření na podnapilého řidiče. Na místě prováděla jednotka HZS hasební práce na požárem zasaženém vozidle. Policisté u zjevně podnapilého 49letého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku, kdy přístroj naměřil hodnotu 2,50 promile. Řidič se k požití alkoholu před jízdou doznal a lékařské vyšetření spojenému s odběrem krve nežádal.

Dnes krátce po půlnoci kontrolovali na silnici I/32 v Kopidlně 35letého řidiče vozidla značky Seat, který na výzvu nepředložil žádný předepsaný doklad pro provoz a řízení motorového vozidla. Na výzvu se podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek byl s naměřenou hodnotou 1,50 promile pozitivní. Kopidlnští policisté muži sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zakázali další jízdu.

Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí zmíněným řidičům v případě prokázání viny až rok za mřížemi, peněžitý trest či zákaz činnosti.

Neděle 27. března se zase nesla v duchu omamných látek za volantem. V Nové Pace policisté krátce po 17. hod. kontrolovali 37letou řidičku vozidla Škoda, která se na výzvu podrobila orientačnímu testu na přítomnost OPL, který vyšel pozitivně na amfetamin-metamfetamin. Lékařské vyšetření však řidička bez udání důvodu odmítla. Na zadním sedadle navíc vezla nezletilé dítě, které nebylo řádně připoutáno v dětské autosedačce.  Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Krátce po 23. hodině v Lázních Bělohrad byl hlídkou kontrolován 20letý řidič vozidla VW, orientační test na drogy vyšel mladíkovi pozitivně na canabis a opiáty a na výzvu se podrobil lékařskému vyšetření spojeném s odběrem biologického materiálu. Policisté mu zakázali další jízdu.  

Jičínští policisté se v rámci výkonu své služby budou i nadále na tuto neřest řidičů zaměřovat.

por. Ing. Eliška Majerová
28. 3. 2022, 13:05

vytisknout  e-mailem