Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chuť na sladké?

HRADECKO - Policisté ve zmrzlinovém stánku zadrželi podezřelého muže z vloupání. 

V sobotu 29.4. krátce po půlnoci byly policejní hlídky operačním důstojníkem vyslány do hradecké městské části Třebeš, kde mělo dojít k vloupání do jednoho zmrzlinového stánku. Na místě za pomoci donucovacích prostředků namířené střelné zbraně a hmatů a chvatů zadrželi podezřelého muže z vloupání. Čtyřiadvacetiletého muže podrobili dechové zkoušce s výsledkem necelé 1 promile alkoholu a po vyšetření lékařem z protialkoholní záchytné stanice umístili do policejní cely k vystřízlivění.
Z vyšetřování vyplynulo, že muž ke stánku dorazil na nákupním vozíku, který užil jako koloběžku a který nalezl cestou z restaurace u fakultní nemocnice. Jelikož po pivu prý dostal chuť na něco sladkého, nedokázal zmrzlinovému stánku odolat. Ohledáním místa činu policisté zjistili, že muž venkovní bezpečnostní kameru zamaskoval a poté vytrhl ze zdi, za použití násilí překonal elektrickou roletu, kterou vyhrnul a vytrhl, vykopl křídlo uzamčené dřevěné okenice, čímž poškodil interiér stánku, vybavení, potřeby a suroviny pro výrobu a výdej zmrzliny a další tři vnitřní kamery pomazal čokoládou. Ve stánku nalezl dvě 100korunové bankovky a k odnesení si připravil zmrzlinové kornoutky. Muž majiteli stánku způsobil škodu přesahující částku 50 tisíc korun. 

Policisté muži následně sdělí podezření z trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což může skončit až na dva roky ve vězení.

por. Iva Kormošová
9.5.2023, 11.00

vytisknout  e-mailem