Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další ujíždějící řidič

HRADECKO - Muž nadýchal přes 2 promile. 

V sobotu 4.11. pár minut před půlnocí si policejní hlídka všimla vozidla, které vyjíždělo z ulice Kydlinovská na hlavní komunikaci Antonína Dvořáka směrem k ulici Koutníkova bez rozsvícených předních světel. Hlídka jedoucí v tu dobu v protisměru se za autem otočila a dala mu prostřednictvím světelného a zvukového zařízení výzvu k zastavení. Na výzvu však řidič nereagoval, ujížděl městem až 120km rychlostí, jel protisměrem a předjížděl, kde je to zakázáno. Jednou dokonce policejní auto objel a při druhém pokusu objetí do služebního vozidla narazil. Vlivem střetu bylo auto odhozeno a následně narazilo do podezdívky chodníku. Naštěstí při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Škoda na osobním vozidle byla odhadnuta na 30 tisíc, na policejním transportéru 120 tisíc a na podezdívce 1 tisíc korun.
Policisté muže zadrželi a podrobili dechové zkoušce. Ta ukázala přes 2 promile alkoholu v dechu. Orientační test na drogy měl negativní. V evidencích policisté zjistili, že 26letý muž má od konce prosince 2022 uložen roční zákaz řízení všech motorových vozidel.
Po vystřízlivění policisté muži sdělili podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Iva Kormošová
8.11.2023, 9.20


 

Odkazy do noveho okna

HK

5.11. Koutníkova ul. 

Detailní náhled

HK

5.11. Koutníkova ul. 

Detailní náhled

HK

5.11. Koutníkova 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem