Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dealer drog skončil ve vazbě

HRADECKO - Pervitin „dealoval“ v okolí Chlumce nad Cidlinou. 

Toxi HKToxi HKHradečtí kriminalisté v úterý 28. května 2024 v ranních hodinách v obci Klamoš zadrželi 29letého muže, proti kterému policejní komisař zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
Obviněnému klademe za vinu, že od října 2023 do doby svého zadržení „dealoval“ pervitin a marihuanu v okolí Chlumce nad Cidlinou a to i přestože, byl za stejné jednání v říjnu loňského roku odsouzen. Kriminalisté ho viní z toho, že měl prodat nebo za protislužbu poskytnout nejméně v 92 případech téměř 52 gramů pervitinu za částku přesahující 90 tisíc korun a nejméně 100 gramů marihuany.
Kriminalisté při domovní prohlídce zajistili finanční prostředky pocházející z trestné činnosti, plastové sáčky s bílou krystalickou látkou, digitální váhy a zelenou sušinu připomínající marihuanu. Sám obviněný je uživatelem drog.
Ve středu 29. května 2024 zaslal policejní komisař k rukám státního zástupce podnět na vzetí muže do vazby, což ve čtvrtek soudce Okresního soudu v Hradci Králové akceptoval a muž je stíhán vazebně.

V případě prokázání viny mu hrozí až 10letý trest odnětí svobody.

por. Pižlová Šárka, DiS.
30.5.2024,13:20

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem