Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zrádné smyky

RYCHNOVSKO - Rychlost není vždy vítězstvím. 

Během posledního červnového víkendu vyjížděli dopravní policisté spolu se svými  kolegy z obvodních oddělení k sedmi událostem, které naštěstí neměly fatální následky.

První havárie se ohlásila už v pátek nad ránem. Řidič osobního auta zn. Volkswagen jedoucí krátce před pátou hodinou od Polomu směrem na Sněžné zřejmě nepřizpůsobil rychlosti jízdy svým schopnostem a na mokré silnici dostal smyk. Ten nezvládl, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Nepřipoutaného spolujezdce na zadním sedadle záchranáři transportovali do nemocnice.

Páteční dopravní špičku zkomplikovala odpoledne dopravní nehoda na frekventované silnici č.I/14, a to krátce po 14té hodině. Řidič osobního auta zn. Peugeot 307 jedoucí od Rychnova nad Kněžnou směrem na Lupenici pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a mokré silnici v levotočivé zatáčce dostal smyk. Ten nezvládl a přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autem zn. Renault Master. Po střetu peugeot skončil vlevo mimo komunikaci. Jeho řidiče záchranáři transportovali do nemocnice. Policisté na místě zjistili, že zadní pneumatiky peugeotu má opotřebované pod stanovenou mez.

K poslední víkendové události, při které zasahovali i záchranáři, vyjíždělí policisté včera krátce před pátou hodinou odpoledne. Řidička osobního auta zn. Subaru jedoucí od kruhové křižovatky ve Vamberku směrem na Potštejn se s největší pravděpodobností plně nevěnovala řízení, s autem dostala smyk a přetočila se s ním přes střechu. Ženu i zbývající tři členy posádky záchranáři transportovali do nemocnice.

por. Mgr. Alena Kacálková
29.6.2020

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem