Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hledáme svědky nehody, pomůžete?

JIČÍNSKO - Motorkář, aby zabránil střetu, havaroval do příkopu. 

Havárie Újezd pod TroskamiHavárie Újezd pod TroskamiJičínští dopravní policisté od včerejšího poledne šetří havárii motocyklu Yamaha, ke které došlo na silnici I/35 v obci Újezd pod Troskami ve směru jízdy na Čímyšl na volném přímém úseku.
K havárii motocyklu došlo dle dosud zjištěných skutečností tak, že po projetí pravotočivé zatáčky nedaleko obce Čímyšl, nezjištěný řidič tmavého vozidla měl začít předjíždět před ním jedoucí vozidlo nezjištěné značky, přičemž se zřejmě před tímto manévrem řádně nepřesvědčil ve zpětném zrcátku, zda není již předjížděný jiným účastníkem. Předjížděný již byl a to motocyklem Yamaha, kterému měl bezprostředně vjet do jízdní dráhy. Řidič motocyklu, aby zabránil bočnímu střetu s tmavým vozidlem, strhl řízení vlevo mimo komunikaci do příkopu a tam havaroval. Poté se měl řidič neznámého vozidla zařadit zpět do jízdního pruhu, přičemž nedokončil předjíždění a z místa nehody odjel, aniž by splnil zákonnou povinnost účastníka dopravní nehody. „Motorkář“ byl z místa havárie převezen k vyšetření do nemocnice a předběžná škoda na „motorce“ a vybavení činí 35 tisíc korun. Požití alkoholu bylo vyloučeno u řidiče motocyklu provedením orientační dechové zkoušky na alkohol.

Policisté žádají samotného řidiče tmavého vozidla, ale i případné svědky řidiče, kteří projížděli včera 2. 7. 2023 v době oběda Újezdem pod Troskami a mají ve vozidlech palubní kamery, či by mohli objasnit samotný děj dopravní nehody, nechť nás kontaktují na bezplatné telefonní lince 158 nebo na 602 546 297. Děkujeme.

por. Pižlová Šárka, DiS.
3. 7. 2023, 11:00

Odkazy do noveho okna

Havárie Újezd pod Troskami

Havárie Újezd pod Troskami 

Detailní náhled

Havárie Újezd pod Troskami

Havárie Újezd pod Troskami 

Detailní náhled

Havárie Újezd pod Troskami

Havárie Újezd pod Troskami 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem