Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Násilník skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - Ohrožoval manželku nožem. 

Minulý týden ve čtvrtek krátce před půlnocí žacléřští policisté ve Vězeňské ulici zadrželi 38letého muže, proti kterému policejní komisař zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování.

Klademe mu za vinu, že předchozí den pod vlivem alkoholu v místě bydliště vyhrožoval s nožem v ruce své manželce zabitím. Dále mezi nimi mělo dojít i k fyzickému napadení, přičemž žena utrpěla poranění oka.
Obviněný muž byl již v minulosti policisty řešen pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, týrání svěřené osoby a pokus ublížení na zdraví, za což mu soudce uložil souhrnný trest 1,5 roku podmíněně se zkušební dobou do března 2024. Dále mu soudce uložil povinnost zdržet se požívání alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek a podrobit se léčení na závislosti, což však do současné doby neučinil.

Policejní komisař v pátek 16. 7. 2021 k rukám státního zástupce zaslal podnět na vzetí obviněného do vazby, který soudce Okresního soudu v Trutnově v sobotu akceptoval a muž je stíhán vazebně.

V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
19. 7. 2021, 13:30

vytisknout  e-mailem