Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nešvar alkohol

KRAJ - Hrozí jim jeden rok vězení. 

Policisté v rámci celého Královéhradeckého kraje včera odhalili téměř desítku řidičů, kteří před tím než usedli za volant motorového vozidla, se posilnili alkoholem a další dva užili návykovou látku.
V pražské ulici v Náchodě policisté okolo 3. hodiny ranní kontrolovali 21letého řidiče ve vozidle Peugeot, který „nadýchal“ 1,41 promile alkoholu a navíc nebyl ani držitelem řidičského oprávnění.
Druhého 38letého hříšníka též ve vozidle Peugeot kontrolovali policisté na Denisově náměstí v Hradci Králové. Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol s pozitivním výsledkem 1,75 promile. Oba muži se dopustili přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí odnětí svobody do 1 roku, zákaz činnosti nebo peněžitý trest. Další řidič na Kutnohorské ulici v Hradci Králové nadýchal 0,63 promile.

Dopravní policisté z Jičína se v ranních hodinách ve městě zaměřili také na alkohol u řidičů, když svou činností odhalili hned 4, kteří se dopustili přestupkového jednání.  Řidičům hrozí ve správním jednání pokuta do 50 tisíc korun.

Policisté upozorňují všechny řidiče, že se budou i nadále jak v ranních, tak i pozdních nočních hodinám věnovat „dopravě“, kterou právě zaměřujeme na požití alkoholu nebo požití jiných návykových látek za volantem.

por. Pižlová Šárka, DiS.
7. 12. 2023, 10:00

vytisknout  e-mailem