Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nezvládl řízení a havaroval

TRUTNOVSKO - Řidič motocyklu nadýchal 2,70 promile. 

SuchovršiceSuchovršiceV sobotu 2. dubna 2022 krátce před 17. hodinou došlo v Suchovršicích na silnici I/14 k havárii motocyklu Aprilia Pegaso, které řídil opilý 49letý muž vezoucí spolujezdkyni.
K dopravní nehodě došlo z dosud provedeného šetření zřejmě tím způsobem, že řidič usedl na motocykl ve stavu vylučující způsobilost, který si přivodil požitím alkoholu, nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládl řízení, vyjel vpravo na vyvýšenou obrubu chodníku a poté narazil do dopravního značení. S motorkářem provedená dechová zkouška na alkohol ukázala hodnotu 2,70 promile! Z místa havárie byl dále převezen do nemocnice, odkud byl propuštěn do domácího léčení. Spolujezdkyně neutrpěla zranění, které by si vyžádalo ošetření. Celková škoda na motocyklu a poškozeném značení byla vyčíslena na 35 tisíc korun.
Případ šetří dopravní policisté z Trutnova pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí řidiči trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.

por. Pižlová Šárka, DiS.
4. 4. 2022, 11:50

Odkazy do noveho okna

Suchovršice

Suchovršice 

Detailní náhled

Suchovršice

Suchovršice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem