Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasněná loupež

HRADECKO - Dva pachatelé jsou stíháni vazebně, jeden na svobodě! 

Hradečtí kriminalisté od konce března letošního roku vyšetřovali loupežné přepadení, při kterém měli tři ozbrojení pachatelé v Chlumci nad Cidlinou oloupit 30letého muže na jeho chatě o téměř 180 tisíc korun.

Hned druhý den po spáchání loupeže policisté zadrželi dva muže ve věku 24 a 41 let, proti kterým zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání zločinu loupež spáchanou ve spolupachatelství a přečin porušování domovní svobody. Oba obvinění muži jsou již od března stíháni vazebně.
Dle výpovědi poškozeného vyšlo najevo, že k němu na pozemek a následně do chatky vnikli však muži tři, přičemž dva z nich měli být ozbrojeni. Poškozený se domníval, že se mohlo jednat pistoli a samopal, kterými na něho měli mířit. Pachatelé zřejmě šli na jisto. Po vykopnutí dveří, muže svalili na zem, spoutali a požadovali po něm peníze, které jim zanedlouho vydal. Poté z místa utekli!

V těchto dnech kriminalisté po intenzivním pátrání dopadli 37letého muže, třetího z trojce loupeže, kterého včera 1. června 2021 též obvinili a v současné době je stíhán na svobodě.

 V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let.

por. Pižlová Šárka, DiS.
2. 6. 2021, 14:20

vytisknout  e-mailem