Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté muže vykázali

NÁCHODSKO – Následně u něho našli zbraň. 

V neděli 19.2.2023 jela kolem třetí hodiny odpoledne hlídka policistů na ohlášenou dopravní nehodu, když si všimli muže, zjevně v podnapilém stavu, pohybujícího se po opěrné zdi železničního nadjezdu. Jelikož vyhodnotili jeho chování jako nebezpečné, zastavili a muže z místa vykázali. Ten z místa odešel a policisté následně dál pokračovali k nehodě.

Když se však přibližně o hodinu a půl později vraceli zpět na služebnu, zjistili, že se situace opakuje. Muž byl opět na viaduktu, vrávoral a v ruce měl plechovku s pivem. Policisté jej proto vyzvali k prokázání totožnosti a provedli dechovou zkoušku, ta opakovaně ukázala hodnotu přesahující 2 promile alkoholu v dechu.

Následnou lustrací zjistili, že muž je držitelem zbrojního průkazu a tak se ho zeptali, zda má zbraň u sebe. Muž potvrdil, že ji má v batohu, a že je v ní i zásobník s náboji. Policisté se s ohledem na jeho stav rozhodli zbraň spolu s doklady zadržet, neboť muž nebyl v daný moment způsobilý k jejímu držení. Srozuměn byl i s tím, že zadržené předměty budou předány Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál. Muž je tak podezřelý z přestupkového jednání. Věc dořeší příslušný správní orgán.

por. Mgr. Lucie Konečná
23.2.2023, 11:30hod.

vytisknout  e-mailem