Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pozor na zvěř na silnicích

KRAJ - V ranních hodinách došlo k 6-ti střetům. 

Střet s jelenemStřet s jelenemOperační důstojník královéhradeckého kraje dnes 24. října 2023 na lince 158 přijal v ranních hodinách od 5:03 až 7:17 hodin šest oznámení, která se týkala dopravních nehod spojené se srážkou se zvěří.
K první srážce došlo ve Velké Úpě – Pec pod Sněžkou, když řidiči nákladního vozidla z travnaté plochy pravého okraje vozovky skočil pod „kola“ jelen. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun a jelen musel být na místě dostřelen, protože měl zlomené nohy. Při nehodě nedošlo ke zranění osob a alkohol byl vyloučen provedením dechové zkoušky.
Druhá nehoda se stala na Výšince na Trutnovsku. Řidičce pod vůz Škoda vběhl divočák, který z místa utekl. Další 4 karamboly způsobily srnky.

Policisté apelují na řidiče, kteří vyráží v brzkých ranních hodinách do zaměstnání, aby jezdili v podzimním období zvlášť opatrně a dávali si zejména pozor na lesní zvěř. V případě, že ke střetu dojde, místo řádně označte výstražným trojúhelníkem, oblečte si reflexní vestu a věc oznamte na linku 158.

por. Pižlová Šárka, DiS.
24. 10. 2023, 9:00

Odkazy do noveho okna

Střet s jelenem

Střet s jelenem 

Detailní náhled

Střet s jelenem

Střet s jelenem 

Detailní náhled

Střet s jelenem

Střet s jelenem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem