Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přivolaná policejní hlídka pomohla zachránit život

NÁCHODSKO – Jako mnohokrát v minulosti, policisté díky rychlé reakci přispěli k záchraně života. 

Policie České republiky je jednou ze tří složek integrovaného záchranného systému, které zasahují během krizových událostí. Vozy sanitek, hasičů i policistů se ve velmi krátkém čase sjedou na jednom místě a koordinovaně postupují. Každodenní spolupráce policistů, záchranářů a hasičů zachraňuje životy nás všech. 

Jak se v minulosti mnohokrát potvrdilo, policisté bývají mezi prvními na místě takové události, proto jim byly poskytnuty prostředky, aby mohli bez pomoci ostatních po nějakou dobu udržovat při životě nemocné a raněné, než si je převezmou do své péče záchranáři. Přivoláni jsou i v případech, že dochází k oživování a je potřeba, aby pokračovali v práci, dokud si záchranáři nepřipraví další potřebné věci.

Jeden takový zásah se stal v pondělí 24.4.2023 v odpoledních hodinách na Náchodsku, když začal třiasedmdesátiletý muž doma kolabovat. Rodina okamžitě zavolala pomoc a začala s resuscitací. Na místo dorazili policisté z OOP Police nad Metují, kteří si na místě převzali resuscitaci a zároveň připravili přístroj AED. Ten vyhodnotil použití výboje. V tu chvíli na místo dorazily i další složky IZS, které se podílely na záchraně jeho života. K rychlému transportu do nemocnice byl přivolán i vrtulník.

 I sebelepší školení cílené na záchranu života nedokáže simulovat ostrý zásah. Jsem rád, že v takových chvílích umí vyhodnotit situaci a pomoci. Vážím si všech, kteří se v podobných situacích ocitli a pro záchranu lidského života udělali maximum.“ zhodnotil kladně práci policistů plk. Mgr. Radek Bohuslav, ředitel územního odboru Náchod. 

Nelze než podotknout, že se opět jasně ukázalo, jak velkým přínosem je nastavená spolupráce jednotlivých složek. Díky pohotovosti všech zúčastněných se podařilo zachránit to nejcennější, lidský život.

por. Mgr. Lucie Konečná
25.4.2023, 08:00 hod.

vytisknout  e-mailem