Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Silvestrovská opatření

KRAJ – Aktualizace k 06:45 - Silvestr 2021 a Nový rok 2022 

Do šesté hodiny ranní jsme od půlnoci přijali dalších 66 oznámení k řešení, celkem tedy za sledovaný časový úsek 12 hodin jsme řešili na základě přijatých oznámení na tísňovou linku téměř stovku událostí. Jednalo se převážně opět o občanská soužití, potyčky, slovní rozepře či výtržnosti. Některá nám oznámená občanská soužití se po příjezdu hlídky na místo ani nepotvrdila. K vážnějšímu narušení veřejného pořádku nedošlo. 

Krátce po jedné hodině ráno jsme přijali oznámení o jízdě osobního vozidla v protisměru na dálnici D11. Vozidlo se policistům podařilo zastavit, dechová zkouška i test na návykové látky vyšel u řidičky negativně. Po druhé hodině ranní jsme přijali oznámení k osobě, která se měla nacházet uvnitř kontejneru na Jičínsku. Po příjezdu hlídky na místo byl v kontajneru nalezen podnapilý spící muž, který byl následně předán spolubydlícím. Uvedl pouze, že si chtěl odpočinout a záhy patrně usnul. Po třetí hodině ranní nám byl nahlášen také střet se zvěří na Jičínsku.

Na celé řadě zásahů jsme samozřejmě spolupracovali společně s hasiči či se záchranáři, případně se strážníky městských policií.

V souvislosti s tím, že se dá do konce tohoto víkendu očekávat na silnicích v kraji větší provoz a mnoho lidí se bude vracet zpět z rekreací a oslav domů, apelujeme na řidiče, aby byli na cestách opatrní a ohleduplní a aby v žádném případě neusedali za volant pod vlivem alkoholu ani OPL. Silvestrovská opatření pro policisty rozhodně nekončí ani s příchodem Nového roku. Se začátkem roku 2022 se policejní hlídky zaměřují kromě dohledu nad veřejným pořádkem i nadále právě na bezpečnost na silnicích a neukázněné řidiče, kteří usedají za volant pod vlivem alkoholu či jiných nedovolených látek.

Mějte proto na paměti i to, že alkohol bývá často příčinou dopravních nehod, které mohou mít i tragické následky. Buďte proto zodpovědní a ohleduplní, a to nejen v začátku tohoto roku!

Před rokem jsme přijali (od 18 hodin) 31.12.2020 do (6 hodin) 1.1.2021 celkem 58 událostí k řešení. Jednalo se o dopravní nehody, střety se zvěří, občanská soužití, rušení nočního klidu, až po fyzické napadení či pohřešování člena rodiny. Na Nový rok, tedy 1.1.2021, jsme později v dopoledních hodinách přijali kuriózní oznámení o lišce, která se měla ukrývat ve stodole pod králíkárnou v jedné z obcí na Trutnovsku.

Předchozí přelom roku, tedy (od 18 hodin) 31.12.2019 do (6 hodin) 1.1.2020 jsme na tísňové lince přijali 71 oznámení. Šlo převážně o dopravní nehody, rušení nočního klidu, občanské soužití či například odhalení řidiče pod vlivem alkoholu.

mjr. Magdaléna Vlčková
1.1.2022; 06:45

-----------------------------------------------------

Během silvestrovského večera (od 18 hodin do půlnoci), přijali operační důstojníci zhruba třicet oznámení k řešení. Vesměs vyjížděli policisté řešit domácí neshody či občanská soužití. Silvestrovský večer letos přinesl i převozy na protialkoholní záchytnou stanici. Společným jmenovatelem řady událostí, k nimž policisté vyjížděli, byl alkohol. V průběhu večera jsme obdrželi také například oznámení k volně pobíhajícím pejskům nebo informaci o odstaveném vozidle na D11.

mjr. Magdaléna Vlčková
1.1.2022; 00:20 h

-----------------------------------------------------

Přelom roku znamená každoročně pro policistky a policisty v Královéhradeckém kraji zvýšený výkon služby zaměřený na dohled nad veřejným pořádkem a samozřejmě nad bezpečností i v dopravě. Detailněji k zajištění bezpečnosti v dopravě jsme informovali: https://www.policie.cz/clanek/prelom-roku-zacilen-take-na-dopravu.aspx

Kromě dohledu nad dodržováním veřejného pořádku a nad bezpečností provozu v horských střediscích Královéhradeckého kraje budou policejní hlídky rovněž zajišťovat ve zvýšené míře i výkon služby v Hradci Králové a také v dalších větších městech kraje.

Při odpalování zábavné pyrotechniky postupujte s nejvyšší opatrností a podle návodu, ať nedojde ke zbytečnému neštěstí – viz rady a doporučení: Bezpečný silvestr

Silvestrovská opatření pro policisty nekončí ani s příchodem Nového roku. Se začátkem roku 2022 se policejní hlídky budou zaměřovat kromě dohledu nad veřejným pořádkem i nadále na bezpečnost na silnicích a neukázněné řidiče, kteří usedají za volant pod vlivem alkoholu či jiných nedovolených látek.

Mějte proto na paměti i to, že alkohol bývá často příčinou dopravních nehod, které mohou mít i tragické následky. Buďte proto zodpovědní a ohleduplní, a to nejen v začátku nadcházejícího roku!

V souvislosti s tím připomíná BESIP.cz: Za jak dlouho vymizí alkohol z krve?“ – viz: https://www.ibesip.cz/Tematicke-stranky/Zasady-bezpecne-jizdy-v-aute/Alkohol-a-drogy

mjr. Magdaléna Vlčková
31.12.2021; 10 h

vytisknout  e-mailem