Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tuning sraz

HRADECKO - Policisté odhalili desítky přestupků. 

V sobotu 28.5. si nenechali ujít sraz tuningových vozidel, který se konal u prodejny Albert v Hradci Králové, ani dopravní policisté. Na akci byli povoláni policisté z celého Královéhradeckého kraje, protože byl předpoklad vysoké účasti příznivců tuningu a také předpoklad velkého porušování dopravních předpisů. Policejní hlídky se zaměřovaly zejména na kontrolu dodržování rychlosti jak ve městě, tak i na příjezdových komunikacích, na technický stav vozidel, nesprávný způsob jízdy, na dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na alkohol za volantem a v neposlední řadě na držení hovorového zařízení za jízdy.

U přibližně 200 účastníků zjistili policisté 54 přestupků, všechny vyřešili na místě udělením pokuty - dohromady za více než 41 tisíc korun (28x rychlost, 2x způsob jízdy, 18x technický stav, 2x držení telefonu za jízdy a 4x pásy).

Policisté se budou i nadále při podobných akcích intenzivně věnovat dohledu nad bezpečností na silnicích. Stále cílíme na nezodpovědné řidiče, kteří usedají za volanty svých vozidel pod vlivem alkoholu či drog, samozřejmě i na ty řidiče, kteří porušují rychlostní limity anebo nedodržují jakákoliv další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Jelikož tito řidiči jsou hrozbou, nejenom pro ostatní účastníky silničního provozu, ale i pro sebe samotné. 

por. Mgr. Lucie Konečná
30.5.2022, 10:00hod.

vytisknout  e-mailem