Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Záchranáři se místo vděku dočkali napadení

NÁCHODSKO - Policisté ženu obvinili pro podezření z přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. 

Na Nový rok si záchranáři potvrdili české rčení „pro dobrotu, na žebrotu“, když jeli poskytnout ženě pomoc, kterou nakonec po jejím útoku potřebovali sami.

Na Nový rok jsme byli krátce po 1. hodině ranní cestou operačního důstojníka vyžádáni k agresivní pacientce, která měla během transportu do nemocnice verbálně i fyzicky napadat posádku rychlé záchranné služby. Čtyřiatřicetiletá zjevně podnapilá pacientka se měla během jízdy několikrát odpoutat z nosítek a poté, co ji záchranáři začali uklidňovat, je měla „na oplátku“ začít kopat, škrtit, opakovaně udeřit pěstí a slovně urážet a vyhrožovat usmrcením. Jelikož své agresivní chování stále zintenzivňovala, vyžádali si záchranáři pomoc policistů. Hlídka agresivní ženu zajistila a následně vyzvala k podrobení se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, kterou odmítla. Ženu policisté odvezli za asistence rychlé záchranné služby na vyšetření do nemocnice a následně do protialkoholní záchytné stanice.

Náchodští kriminalisté ženě v uplynulých dnech sdělili obvinění pro podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování, za což ji v případě prokázání viny hrozí až 5 let za mřížemi.



por. Ing. Eliška Majerová
22. 3. 2022, 8:00

 

vytisknout  e-mailem