Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žhář dopaden

HRADECKO - Muž má na svědomí dva zapálené objekty. 

V těchto dnech krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality obvinili 68letého muže z trestných činů poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Muži kladou za vinu, že podpálil dva objekty.

Na začátku srpna tenkrát neznámý muž podpálil vstupní dveře jedné firmy - o tomto případu jsme informovali a žádali veřejnost o spolupráci s pátráním po jeho totožnosti. Bohužel jsme neobdrželi ani jedno oznámení vedoucí ke zjištění totožnosti pachatele.

V polovině října operační důstojník na lince 158 přijal oznámení o požáru rodinného domu v hradecké části Svinary. Při příjezdu na místo si jedna z přivolaných hlídek na autobusové zastávce všimla staršího muže, který byl viditelně zraněný v obličeji, a který se vzápětí k založení požáru přiznal. Jeho zranění si vyžádalo lékařské ošetření a převoz do nemocnice. Ve zraněném muži policisté poznali i muže, po kterém se v souvislosti s předchozím požárem pátralo.
Šetřením bylo zjištěno, že za užití dosud neustanovené hořlaviny byl založen požár, od kterého zahořela ložnice a část pergoly a došlo k detonaci, která vyrazila v domě několik oken. Škoda na majetku byla vyčíslena na 1,5 mil. korun.

Motiv obou jednání obviněného muže, kterému hrozí až 3leté vězení, je stále předmětem šetření. 

por. Iva Kormošová
7.11.2023, 10.00
 

Odkazy do noveho okna

požár domu

požár domu 

Detailní náhled

požár domu

požár domu 

Detailní náhled

požár domu

požár domu 

Detailní náhled

požár domu

požár domu 

Detailní náhled

požár domu

požár domu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem