Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděj skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - Opilec opakovaně nakupoval bez zaplacení. 

Policejní komisař v úterý 26. 4. 2022 zahájil trestní stíhání proti 34letému muži, kterému klademe za vinu, že nejméně v 5 případech kradl v supermarketech. Protiprávního jednání se dopustil jednou v Trutnově, třikrát ve Vrchlabí a v Hradci Králové, kde byl v pondělí krátce po činu zadržen. Jelikož nadýchal 2,49 promile, noc strávil za „záchytce“.

Obviněný od března 2022 do doby jeho zadržení vždy posilněn alkoholem se měl dopouštět protiprávního jednání v prodejnách, kde se zejména zaměřoval na alkohol a potraviny, čímž tak způsobil škodu na majetku přesahující 1.500 korun.  Jedná se o muže bez domova, závislého na alkoholu, bez zaměstnání, tedy bez jakéhokoliv příjmu. Lze říci, že se jedná o recidivistu, který byl již v minulosti dvakrát za majetkovou trestnou činnost odsouzen. V současné době je proti němu vedeno další trestní řízení za „majetek“, přičemž hlavní líčení se mělo konat v květnu 2022 v Trutnově. Policisté dále z evidence přestupků zjistili, že má 18 záznamů převážně za přestupky proti majetku.
Policejní komisař včera 26. 4. 2022 zaslal státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného muže do vazby, což soudce Okresního soudu v Trutnově dnes akceptoval a muž je stíhán vazebně.
V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody do tří let.

por. Pižlová Šárka DiS.
27. 4. 2022, 11:30

vytisknout  e-mailem