Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V kořenech stromu našel předmět připomínající munici

LIBEREC - Ve středu dopoledne zaměstnal policisty i policejního pyrotechnika nález předmětu připomínající munici v ulici Americká. 

Ve středu 7. února 2018 krátce po jedenácté hodině dopoledne jsme přijali na tísňovou linku 158 oznámení od pracovníků soukromé firmy, že v Liberci, v ulici Americká nalezli pod vyvráceným stromem v balu předmět připomínající munici. Strom byl vyvrácen následkem silného větru. 

Operační důstojník na místo neprodleně vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení Liberec - Vápenka. Policisté zajistili místo nálezu před vstupem nepovolaných osob a vzhledem k tomu, že v okolí se nacházely pouze staré neobydlené budovy, nebylo nutné provádět evakuaci osob. Hlídka si po shlédnutí předmětu na místo vyžádala policejního pyrotechnika s tím, že předmět vypadal jako dělostřelecký granát. Poté, co se na místo dostavil policejní pyrotechnik s expozitury Teplice a nalezný předmět prohlédl, konstatoval, že se jedná pouze o kovovou trubku, kterou si na místě převzal k likvidaci.
 

8. 2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem