Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Z kontaktní ZOO zmizel černobílý čuník

SEMILSKO - Policisté vyšetřují krádež v areálu Šťastná země. 

Dětské návštěvníky přírodního zábavního parku Šťastná země v obci Karlovice připravil o jednu z živých atrakcí  neznámý zloděj.  Ten se vloupal v čase mezi devatenáctou hodinou 22. května a šestou hodinou ranní následujícího dne do chlívku hospodářských zvířat, odkud odcizil šedesátikilového  přeštického černostrakatého vepře.černobílé prase

Čuník ve Šťastné zemi dlouho nepobyl. Teprve 20. května ho sem přemístila ze svého domácího chovu zaměstnankyně parku, aby udělala návštěvníkům zdejší malé kontaktní zoologické zahrady radost. Prasátko tak rozšířilo ukázku hospodářských zvířat, která si tu děti  mohou  prohlédnout zblízka, pohladit a i nakrmit. Jsou tu například ještě krůty a králíci.

Čuníka zaměstnanci naposledy viděli v úterý kolem devatenácté hodiny. Ve středu ráno byl chlívek už prázdný a před jeho dveřmi ležel na zemi  pohozený zajišťovací řetěz. Zámek z něj rovněž zmizel.

Návrat strakatého prasátka do tamní zoologické zahrady je v tuto chvíli velmi nepravděpodobný. Krádež vyšetřují turnovští policisté a pokud zloděje vypátrají, může ho za ni soud poslat až na dva roky do vězení.

25. 5. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem