Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bezpečnost na silnicích

Strakonice – Prevence se musí vyplatit.  

Strakoničtí policisté ve spolupráci se strážníky dohlíží každý den, po celý rok, na bezpečnost dětí.  Vždy v ranních hodinách, před začátkem vyučování, se pohybují v blízkosti základních škol, kde dbají na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Také každým rokem se první týden v září zapojují do celorepublikové akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, kde si navíc policisté se žáky škol o základních pravidlech chodců a cyklistů povídají. Pokládají dětem otázky v oblasti dopravní výchovy a za odměnu je ocení drobným dárečkem – úkolníčkem nebo pexesem.
 
 
 
 
Akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ probíhala tento týden u ZŠ Povážská a ZŠ Dukelská, kde si děti společně s policisty zopakovaly, jak se správně přechází vozovka, proč používat reflexní prvky, jaká je povinná výbava jízdního kola, o bezpečné jízdě na kole apod. Za odměnu žáci obdrželi úkolníček a pexeso. Policisté oslovili desítky dětí, se kterými důležitá pravidla zopakovali. Nyní se i nadále budou žákům základních škol věnovat a to formou besed ve třídách. Na besedy se v nejbližších dnech mohou těšit děti ze ZŠ Cehnice (1. – 5. tř.) a ZŠ Dukelská (4. tř.). A protože opakování není nikdy dost, nebude dopravní výchova chybět ani na akci „Kdo sportuje, nezlobí“ v úterý 9. září 2014 od 9,00 hod. v areálu házenkářského hřiště (ul. Máchova), kterou pro děti I. stupně ZŠ již potřetí pořádá Policie ČR, oddíl házené Strakonice, DDM, HZS Strakonice a Městská policie Strakonice.

 http://jindrichovsky.rajce.idnes.cz/Kdo_sportuje%2C_nezlobi_2013_HBC_Strakonice/  (foto : II. ročník akce "Kdo sportuje, nezlobí") 

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
5. září 2014

vytisknout  e-mailem