Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Alkohol, nebo drogy za volantem - pro řidiče žádný problém

Jeseník - pět řidičů pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem drog, taková je bilance za jeden týden. 

Alkohol a drogy za volantem - žádný problém
Dopravní policisté v okrese Jeseník za poslední týden zaznamenali drobný nárůst řidičů, kteří za volant usednou pod vlivem alkoholu nebo drog. Ve středu 23. ledna zastavili 34letého řidiče ze Skorošic. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili 1,40 ‰ alkoholu v dechu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
Ve druhém případě ve čtvrtek 28. ledna zastavili v Mikulovicích motorové osobní vozidlo Hyundai Accent, které řídil teprve 19letý řidič z Mikulovic. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která sice byla negativní, ale zkušeným policistům se mladík nezdál. Zjistili, že má překrvené oči, a tak provedli druhý test, tentokrát na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten už vyšel pozitivní, a to hned na dvě látky, THC a metamfetamin. Jako v prvním případě, tak i tady mladíkovi zadrželi řidičský průkaz, a vyzvali řidiče k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.     
Mimo uvedené případy policisté řešili ještě další čtyři případy jízdy pod vlivem alkoholu. Zde se však jednalo o hranici pod jednu promili, a tak jsou hříšníci projednávání „pouze“ za přestupek. 

vytisknout  e-mailem