Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Chyceni při činu

Šumperk - muž je stíhán vazebně. 

Z trestného činu krádež je obviněný 22letý muž z Roudnice nad Labem a 23letý muž ze Šumperka. Ti dne 6. 10. 2011 v dopoledních hodinách z volně přístupné kolárky na ulici M. R. Štefánika v Šumperku odcizili dvě jízdní kola. Muži přestřihli pákovými nůžkami lankové zámky a následně na kolech odjeli. Majitelům tak způsobili škodu celkem za 13200 Kč.
Dne 5. 10 2011 ze dvora Gymnázia v Šumperku odcizili další dvě jízdní kola. Opět přestřihli zámky, které si dali do batohu a na jízdních kolech odjeli. Odcizená kola obratem zpeněžili a peníze použili pro vlastní potřebu. V tomto případě způsobili majitelům celkově škodu kolem 14420 Kč.
Dalších krádeží jízdních kol se 22letý muž z Roudnice nad Labem dopouštěl sám. Dne 27. 9. 2011 z ulice Zahradní v Šumperku odcizil invalidní tříkolku, dne 2. 10. opět ze Zahradní ulice v Šumperku odcizil pánské jízdní kolo. Dále ve dnech od 3. 10. do 4. 10. 2011 z areálu školy na ulici Gen. Krátkého v Šumperku odcizil čtyři jízdní kola. Ve všech případech přestřihl zámky, které si uschoval v batohu a následně na kole odjel. Celkově způsobil škodu přes 62000 Kč.
Dne 6. 10. 2011 v dopoledních hodinách byl 22letý muž na ulici Gen. Svobody v Šumperku zastaven pěší hlídkou, kdy se při provedené kontrole policistů ke krádeži kola doznal. Podezřelý byl převezen na policii, kde se při výslechu doznal k výše uvedeným skutkům.
Jelikož je případ stále v šetření a policisté prověřují i jiné případy odcizených jízdních kol nemusí být výše uvedený počet odcizených jízdních kol, který mají na svědomí tito muži, konečný. V současné době byl 22letý obviněný muž vzat do vazby.

nprap. Bc. Josef Bednařík
10. října 2011

vytisknout  e-mailem