Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dálniční kontroly

Olomoucko - Policisté kontrolovali autobusy a nákladní motorová vozidla.  

Ve dnech od 26. 7. 2011 do 27. 7. 2011 se uskutečnila na teritoriu rychlostní komunikace R 35 Dálničního oddělení Kocourovec speciální dopravně bezpečnostní akce, která se především zaměřila na kontrolu autobusové a kamionové dopravy.

V průběhu výše uvedeného opatření dopravní policisté prověřovali technický stav motorových vozidel a dodržování bezpečnostních přestávek. Pozornost byla dále věnovaná pátrání po hledaných osobách, věcech a po nelegálním převozu zboží. Na dopravně bezpečnostní akci se podílela Celní správa Olomouc a pracovníci Centra služeb pro silniční dopravu Ministerstva dopravy České republiky.
 
Dopravně bezpečnostního opatření se zúčastnili zahraniční pozorovatelé z Inspekce silniční přepravy Polské republiky a Inspekce práce Slovenské republiky, kteří dopravním policistům pomáhali při silničních kontrolách zahraničních řidičů.

Během prověrek nákladních motorových vozidel a dálkových autobusů byla do akce nasazena kynologická služba Celního úřadu Olomouc, jež se specializuje na odhalovaní převozu nelegálního zboží a vyhledávání omamných a psychotropních látek.
 
V průběhu dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali 31 nákladních motorových vozidel a 17 dálkových autobusů. Policisté odhalili celkově 20 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Za výše uvedené protiprávní jednání uložili pokuty za více než 25 tisíc korun. Během akce byly uloženy čtyři kauce v celkové výši 110 tisíc korun. Tato peněžní zástava byla řidičům udělena za porušení bezpečnostních přestávek, kdy v jenom případě byl viníkem řidič autobusu.

Výsledkem bezpečnostní akce bylo celkové zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na rychlostní komunikaci R35 a posílení mezinárodní spolupráce na úseku kontroly nákladní a autobusové dopravy. 

por. Mgr. Michal Pižurin

28. 7. 2011

IMG_2612.JPG

Odkazy do noveho okna

dálniční kontrola

dálniční kontrola 

Detailní náhled

dálniční kontrola

dálniční kontrola 

Detailní náhled

dálniční kontrola

dálniční kontrola 

Detailní náhled

dálniční kontrola

dálniční kontrola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem