Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

DBA na Olomoucku

OLOMOUCKO - Na Olomoucku proběhla celorepubliková dopravně bezpečnostní akce „X“ a DBA, zaměřená na řidiče autobusové dopravy.  

Ve dnech 13., 15. a 16. 9. 2016 proběhla na teritoriu územního odboru Olomouc celorepubliková dopravně bezpečnostní akce „X“. Byla zaměřena zejména na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Téměř 8 desítek policistů pořádkové a dopravní policie zkontrolovalo během tří dnů 1 218 vozidel a jejich řidičů. Zjistili celkem 138 přestupků. Za 133 z nich uložili blokové pokuty za celkovou částku 33 600 korun. 5 z nich oznámili k projednání do správního řízení. Z celkového počtu přestupků se ve 31 případech jednalo o nepoužití bezpečnostních pásů a zádržných systémů, ve 38 případech o nevyhovující technický stav vozidla, ve 4 případech o řízení vozidla pod vlivem alkoholu (ve 3 případech se jednalo o přestupek, v jednom případě o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky), v 1 případě o řízení vozidla pod vlivem jiné návykové látky a v 1 případě o řízení vozidla přes vyslovený zákaz (trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání). V ostatních případech se jednalo o porušení povinností, které vyplývají řidičům ze zákona o provozu na pozemních komunikacích.

 

Další dopravně bezpečnostní akce proběhla v pondělí 19. 9. 2016 v době od 04:30 hod do 08:00 hod na teritoriu města Olomouce dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů před jízdou a během jízdy ze strany řidičů autobusové dopravy. Policisté dopravního inspektorátu Olomouc zkontrolovali v prostoru autobusového nádraží Tržnice a na hlavním autobusovém nádraží 28 řidičů. Nezjistili žádné porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

 

por. Mgr. Pavla Štenclová

20. září 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem