Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Den Policie ČR

Přerov - Slavnostní ceremoniál proběhl ve dvoraně zámku v Hranicích 

Dne 29. června 2011 v dopoledních hodinách se ve dvoraně zámku v Hranicích, u příležitosti oslav 20. výročí vzniku Policie České republiky uskutečnil slavnostní ceremoniál předávání ocenění nejlepším policistům, osobnostím mimo resort Policie České republiky a občanům České republiky, kteří významnou měrou přispěli k prosazování dobrého jména Policie České republiky, spolupráci a zajištění bezpečnosti na teritoriu Územního odboru Přerov.
Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil senátor a primátor města Přerova Ing. Jiří Lajtoch, poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Mgr. Zdeněk Boháč a RSDr. Josef Nekl, ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje plk. RNDr. Jaroslav Skříčil, starostka Města Hranice Ing. Radka Ondriášová, zástupci složek Integrovaného záchranného systému, ozbrojených složek, zástupci Městských policií a další významní představitelé společenského a politického života. 
U tohoto významného výročí byla přítomna i čestná jednotka Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
V průběhu slavnostního ceremoniálu byla uděleny 3 medaile policejního prezidenta Za zásluhy o bezpečnost, které si převzali npor. Mgr. Josef Gybas, ppor. Miroslav Tichák a npor. Ing. Antonín Bouchal. Tyto medaile jim byly uděleny za dlouhodobé, příkladné osobní služební úsilí, iniciativu a vynikající výsledky na úseku prevence kriminality, rozvoje forem, prostředků a metod policejní služby. Čestnou medaili, udělenou rovněž policejním prezidentem, převzali npor. Bc. Jaromír Stržínek, nstržm. Petr Kovařík a nstržm. Tomáš Zaoral. Tato medaile jim byla udělena za iniciativní dosahování velmi dobrých služebních výsledků. Dále byla policejním prezidentem udělena Plaketa Policie České republiky p. Jiřímu Pospíšilovi z Medical Service za dlouhodobou, aktivní a příkladnou spolupráci a propagaci dobrého jména policie. Kromě zmíněných medailí bylo uděleno policejním prezidentem 16 medailí Za věrnost II. a III. stupně. Osoby dekoroval ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje plk. RNDr. Jaroslav Skříčil, vedoucí Územního odboru Přerov plk. JUDr. Martin Lebduška, starostka Města Hranice Ing. Radka Ondriášová a obchodní ředitel Lázní Teplice nad Bečvou Ing. Aleš Lorenc. Mezi oceněnými byla i jedna žena.
Dále byly uděleny 4 medaile Krajského ředitele Olomouckého kraje zástupcům Armády ČR a Městské policie, kteří se výrazně podíleli na činnosti, spolupráci a prezentaci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Tyto medaile byly předány oceněným z rukou ředitele Krajského ředitelství Olomouckého kraje plk. RNDr. Jaroslava Skříčila a vedoucího Územního odboru Přerov plk. JUDr. Martina Lebdušky.
Během této společenské události  byla oceněna i pětice občanů, kteří se dne 17. června letošního roku aktivně, bez ohledu na vlastní bezpečí, zapojili do pronásledování nebezpečného ozbrojeného pachatele zvlášť závažného zločinu. Uvedeného dne byla v odpoledních hodinách v obci Potštát přepadena Česká pošta. Po zdařilé loupeži pachatel z místa ve spěchu utíkal. Zaměstnankyně vyběhla z úřadu a volala o pomoc. Všichni ocenění pánové s nasazením vlastních sil pachatele zadrželi a jen díky jejich rychlému zákroku byl lupič za pár hodin za mřížemi a odcizená finanční hotovost vrácena do pokladny. Všichni jmenovaní obdrželi z rukou ředitele Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a vedoucího Územního odboru Přerov poděkování včetně upomínkových předmětů, ocenění od zástupců České pošty a ocenění od starosty Obecního úřadu Potštát. 
Slavnostní ceremoniál obohatilo kulturní vystoupení dětí ze Základní umělecké školy v Hranicích.

Územní odbor Přerov slavnostním ceremoniálem důstojně oslavil dvacáté výročí vzniku Policie České republiky.

30.6.2011

por. Mgr. Irena Urbánková

Odkazy do noveho okna

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR 

Detailní náhled

Den PČR

Den PČR  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem