Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce na Prostějovsku

PROSTĚJOVSKO - Kontroly řidičů i dohled při závodě. 

Ve dnech 22. – 25. března 2019 proběhly na území okresu Prostějov tři policejní dopravně bezpečnostní akce.

Při první z nich se v pátek 22. března policisté dopravního inspektorátu zaměřili na kontrolu dodržování rychlostních limitů a technického stavu vozidel. Z 58 kontrolovaných řidičů se 18 dopustilo nějakého přestupku. Ve dvanácti případech to bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy. Jedenáct z nich policisté vyřešili na místě uložením pokut v souhrnné výši 6 500 korun a jeden přestupek překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy byl k dořešení postoupen příslušnému správnímu orgánu. Za ostatní přestupky policisté uložili pokuty ve výši 2 700 korun.

V neděli 24. března 2019 se policisté dopravního inspektorátu v dopoledních hodinách dohledem na bezpečnost dopravy podíleli na realizaci Velikonočního půlmaratonu Prostějovem. Ten proběhl bez větších komplikací a po jeho skončení se v době od 12:00 do 15:30 hodin policisté zaměřili opět na kontrolu dodržování rychlostních limitů a technického stavu vozidel. Během této akce zkontrolovali 36 vozidel a jejich řidičů. Při tom zjistili 9 přestupků, za které uložili pokuty ve výši 4 500 korun. V šesti případech to bylo opět překročení nejvyšší povolené rychlosti. Za ty policisté uložili pokuty v souhrnné výši 3 100 korun. Další dva přestupky překročení nejvyšší povolené rychlosti policisté k dořešení oznámili příslušnému správnímu orgánu.

Na předvíkendovou a víkendovou akci dopravních policistů navázali v pondělí policisté všech základních článků územního odboru Prostějov. Ti v době od 5:00 do 9:00 hodin na celém Prostějovsku zkontrolovali celkem 542 motorových vozidel a jejich řidičů. Při tom zjistili 39 dopravních přestupků, které vyřešili uložením pokut v souhrnné výši 9 400 korun. U dalších dvou řidičů zjistili ovlivnění alkoholem a u jednoho jinou návykovou látkou. Také tyto přestupky byly k dořešení postoupeny příslušnému správnímu orgánu.

Během pondělní akce policisté navíc zjistili a zadrželi dvě osoby, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

por. Mgr. František Kořínek

26. března 2019

vytisknout  e-mailem