Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Důvěřivost se nevyplácí

Prostějov - Podvodnice připravila důvěřivou paní o 35 tisíc korun. 

Ze spáchání přečinu podvod je podezřelá zatím neznámá pachatelka, která včera v dopoledních hodinách využila důvěřivosti 80leté paní a připravila ji o 35 tisíc korun. Kolem půl dvanácté dopoledne seniorku na ulici Sladkovského v Prostějově oslovila neznámá žena. Dotazovala se na cestu k nemocnici a tvrdila, že její synovec měl autonehodu a nutně potřebuje půjčit nějaké peníze na jeho operaci. Dokonce předstírala i hovor s ošetřujícím lékařem. Důvěřivá paní jí půjčila 35 tisíc korun. Neznámá podvodnice slíbila, že jí půjčenou částku zhruba do dvou hodin vrátí. Nicméně se tak nestalo. Neobjevila se a žádné peníze seniorce nevrátila. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za které pachatelce, v případě jejího dopadení, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Na případu intenzivně pracují a po pachatelce pátrají.
 
Podle popisu poškozené se mělo jednat o ženu ve věku kolem 40-45 let, vysoké kolem 165 centimetrů, bílé pleti. Měla černé vlasy pod uši. Na sobě měla bílou halenku, černý kabátek do pasu, černé tesilové kalhoty. Mluvila plynule česky.
 
Opět apelujeme na občany, aby nedůvěřovali neznámým lidem ! Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu dalších způsobů, jak vás okrást. V případě jakýchkoliv pochybností ihned kontaktujte policii na telefonním čísle 158.
 
Policisté přivítají jakékoliv informaci od případných svědků, které by vedly k objasnění případu. Občané je mohou sdělit na kteroukoliv policejní služebnu, případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158. Za spolupráci děkujeme.
 

por. Mgr. Irena Urbánková

22.5.2013

vytisknout  e-mailem