Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dvě dopravní nehody

Jeseník - těžce raněný cyklista a opilý řidič, to je bilance dvou dopraních nehod  

 

K těžké dopravní nehodě došlo ve čtvrtek kolem druhé hodiny v obci Skorošice. 15letý cyklista jel na kole zn. Mayo ze směru od Bergova do Skorošic a na čtyřramenné křižovatce odbočoval vpravo. Při odbočování přejel do protisměru, kde se střetl s právě projíždějící Škodou Fabii. 29letý řidič již nedokázal střetu zabránit. Cyklista narazil do přední části vozu a hlavou narazil do čelního skla. Po nehodě zůstal ležet na zemi. Okmžitě pro něj přijela rychlá záchranná služba, která jej převezla do Jesenické nemocnice s těžkým otřesem mozku a zlomeninami. Mladík byl okamžitě letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Život mu bezesporu zachránila cyklistická přilba, kterou měl v době střetu naštěstí na hlavě.

Tímto bychom chtěli připomenout rodičům:

- povinnost mít helmu na hlavě mají děti při jízdě na kole ze zákona do osmnácti let

- děti do deseti let na silnici nemohou sami bez doprovodu osoby starší patnácti let

- pouze obytná zóna, hřiště, park, zahrada apod. jsou místa, kde si děti mladší deseti let mohou zdokonalovat jízdu na kole.


 

Druhá nehoda se stala v Kobylé nad Vidnávkou. Tentokrát byl hlavní příčinou alkohol. 48letý řidič z Mladé Boleslavi jel s vozidlem Opel Tigra. Bohužel nezvládl řízení a s vozidlem přejel na pravou stranu, kde naboural do odstaveného vozidla Ford Escort. Náraz převrátil Opela na střechu a zůstal na silnici. Řidič, který se z vozu vypotácel, nadýchal při dechové zkoušce v 17:30 hodin neuvěřitelných 2,84 alkoholu. Štěstí přeje opilcům, a i v tomto případě muž z nehody vyvázl jen s pohmožděninami. Měl také obrovské štěstí, že v danou chvíli nešli po krajnici žádní chodci. Pak by nehoda mohla mít mnohem tragičtější následky. Tady ovšem štěstí skončilo a nastala realita, policisté mu zadrželi řidičský průkaz a za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky řidiči hrozí peněžitý trest, zákaz činnosti a až tříleté odnětí svobody. Škoda na obou vozidlech dosáhla částky 60.000 korun.

13.7.2012   nprap. Jiří Černěnko

 

vytisknout  e-mailem