Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Jeli příliš rychle

Šumperk - v rámci dopravně bezpečnostní akce "TISPOL" se policisté zaměřili především na dodržování nejvyšší povolené rychlosti. 

Minulý týden se zapojili i šumperští dopravní policisté do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce v rámci mezinárodní spolupráce „TISPOL“. V pondělí 22. 8., ve středu 24. 8. a v neděli 28. 8. 2011 se tak zaměřili zejména na dodržování povolené rychlosti v obci a mimo obec po celém okrese, hlavně na silnicích I. třídy. S policisty se tak řidiči mohli potkat v Šumperku, Zábřehu, Olšanech, na silnici mezi Šumperkem a Bludovem, z Olšan do Klášterce, na postřelmovském obchvatu a jinde. Mimo to se v rámci akce také zaměřili na pátrání po hledaných osobách, věcech, odcizených vozidlech a dále na doklady předepsané pro řízení a provoz vozidel a na dodržování obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

Do akce bylo nasazeno celkem 17 policistů. Zkontrolováno bylo celkem 139 vozidel. Policisté zjistili 73 přestupků, z toho 58 bylo vyřešeno blokovými pokutami v celkové výši 40000 Kč a 15 přestupků bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu. Nejčastějším přestupkem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, a to v 64 případech. Ve dvou případech nebyli řidiči připoutáni bezpečnostním pásem, v pěti případech bylo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu. U dvou řidičů-cizinců s nákladními vozidly bylo zjištěno nedodržení bezpečnostní přestávky a doby jízdy, za což jim byly uloženy kauce v celkové výši 30000 Kč.

V rámci akce také policisté zadrželi jednu osobu v pátrání. Jednalo se o 47letého muže z Olomouce, na kterého vydalo už v prosinci loňského roku Okresní státní zastupitelství v Olomouci souhlas k zadržení kvůli podvodům, kterých se měl dopustit.

por. Mgr. Marie Šafářová
29. srpna 2011

Odkazy do noveho okna

IMG_0004

IMG_0004 

Detailní náhled

IMG_0006

IMG_0006 

Detailní náhled

IMG_0007

IMG_0007 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem