Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Kriminalisté odhalili pěstírnu konopí

Prostějov - komisaři z oddělení drog zabodovali 

Komisaři z oddělení obecné kriminality v Prostějově zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu Nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku, kterého se měl dopustit neznámý pachatel tím, že od přesně nezjištěného dne měsíce července roku 2009 do současnosti měl v rodinném domě na Prostějovsku nedovoleně pěstovat rostliny konopí setého (k pravděpodobnému získání marihuany). Uvedené pěstování má mít charakter tzv. "indoorového" pěstování rostlin konopí k dosažení vysokého obsahu THC, několikráte převyšující hodnotu stanovenou zákonem.Výše uvedené skutečnosti byly zjištěny při průběžném prováděném šetření policejních komisařů služby kriminální policie a vyšetřování v Prostějově zařazených na problematice drog.
Okresní soud v Prostějově vydal příkaz k provedení domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků. Začátkem týdne bylo přistoupeno prohlídkám. U podezřelé osoby (muž 47 let)) byl proveden předchozí výslech, při kterém pod tíhou provedení domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků tato osoba dobrovolně vydala věci důležité pro trestní řízení. Na protokol o vydání věci bylo z výše uvedených prostor vydáno 195 kusů rostlin s podezřením na rostliny konopí setého a nezjištěné množství sušených listů s podezřením na konopí seté a dále substráty, hnojiva a technické zařízení (speciální stany, sodíkové výbojky se stínidly a předřadníky, časové spínače, ventilátory, zavlažovací systém, vzduchotechniku atd.), které je potřebné k indoorovému pěstování rostlin konopí setého.Vydaný rostlinný materiál bude zaslán k odbornému zkoumání na Odbor kriminalistické techniky a expertiz, kde bude zkoumáním zjištěno, zda rostlinná hmota obsahuje omamné nebo psychotropní látky, její množství a další skutečnosti důležité pro trestní řízení.
Dne 23. května 2011 si obviněný osobně převzal Usnesení o zahájení trestního stíhání. Obviněnému muži nyní hrozí trest odnětí svobody až 6 měsíců nebo peněžitý trest.

por. Bc. Eva Čeplová

25.5.2011

 

vytisknout  e-mailem