Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Motorkáři pod dohledem

ČERVENOHORSKÉ SEDLO - Policisté prováděli i technické silniční kontroly. 

Motorkářská sezóna je v plném proudu, právě proto jsme během víkendu kontrolovali, zda milovníci jednostopých vozidel dodržují všechna pravidla. Jako kontrolní místo jsme vybrali nejvýše položenou silnici I. třídy v České republice, a to silnici vedoucí přes Červenohorské sedlo, která je oblíbená pro svoji členitost.

Za dva dny jsme zastavili téměř 300 vozidel, z toho ve 170 případech se jednalo o motocyklisty. Třetina řidičů (z toho 70 motorkářů) si bohužel odvezla pokutový bloček. Nejvíce z nich vyrazilo na silnici s vozidlem ve špatném technickém stavu (upravené výfuky, nečitelné registrační značky apod.). Na počtu přestupků se přičinila i prezentace mobilního přístroje na měření hluku u motocyklů, u které nebyli pouze policisté, ale také pracovníci odboru přestupků. Ve čtyřech případech jsme cizincům, kteří by se mohli vyhýbat správnímu řízení, uložili kauci v celkové výši 30.000 Kč. Mezi další časté přestupky patřila také vysoká rychlost (nejvyšší rychlost naměřená u motorkáře byla 154 km/h) a způsob jízdy.

Během soboty jsme se společně s koordinátorem BESIP a zástupci Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR a aplikace Záchranka věnovali také prevenci. Nejenom motorkářům, ale i dalším návštěvníkům hor jsme připomněli základní zásady bezpečného pohybu na silnici a na horách. Zájemci získali dárečky z reflexního materiálu a také si mohli vyzkoušet, jak správně provést masáž srdce. V rámci celorepublikové akce „Řídím, piju nealko pivo“ jsme ještě řidičům předali nealko pivo s jednorázovým alkohol testem, protože alkohol za volant ani řídítka nepatří #ridimpijunealkopivo.

Jezděte ohleduplně a hlavně předvídejte. V hustém prázdninovém provozu se může stát ledasco.

Video k akci najdete na: https://www.facebook.com/watch/?v=428650346857427 

por. Ing. Tereza Neubauerová

13. srpna 2024

vytisknout  e-mailem