Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Na silnicích to klouzalo

OLOMOUCKO - V průběhu neděle se stalo několik dopravních nehod. 

První se stala kolem páté hodiny ráno v obci Medlov, na silnici II/444 ve směru od Úsova na Uničov. 36letý řidič osobního vozidla Peugeot po projetí levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, kde byl zledovatělý povrch a s vozidlem dostal smyk. Vyjel vlevo, do protisměrné části vozovky, kde narazil do zaparkovaného osobního motorového vozidla Kia Sorento. Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda je  v tuto chvíli odhadována na 130 000 korun. Řidiči vozidla Peugeot byla uložena pokuta v příkazním řízení.

Další nehoda se stala kolem půl osmé ráno na komunikaci II/449, v katastru obce Náměšť na Hané, ve směru od Loučan. 25letý řidič vozidla Ford Transit nepřizpůsobil rychlost jízdy svého vozidla stavu a povrchu komunikace, která byla namrzlá. S vozidlem dostal smyk a převrátil se na levý bok do pole. Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda je odhadována 30 000 korun. Řidiči byla rovněž udělena pokuta v příkazním řízení.

Zhruba o hodinu později došlo na stejné komunikaci, v katastru obce Náměšť na Hané, mezi obcemi Drahanovice a Loučany, u polní cesty, k další dopravní nehodě. 46letá řidička si na přímém úseku vozovky všimla po pravé straně v příkopě havarovaného vozidla (viz. předcházející nehoda vozidla Ford Transit). Z tohoto důvodu chtěla na místě zastavit, avšak nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky, která byla namrzlá, s vozidlem vyjela vpravo mimo vozovku, kde narazila do havarovaného vozidla Ford Transit (řidič se v něm nenacházel). Tímto nárazem se vozidlo dostalo zpět na kola. Při nehodě došlo ke zranění řidičky, která byla převezena do nemocničního zařízení v Olomouci. Alkohol byl u ní vyloučen orientační dechovou zkouškou. Hmotná škoda v tomto případě je odhadována na předběžně 140 000 korun. Řidičce byla uložena pokuta v příkazním řízení.

Kolem deváté hodiny ráno pak došlo na ulici Rybářské v Olomouci, k dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Octavia. 19letý řidič uvedeného vozidla, který jel ve směru od ulice Přichystalova, nepřizpůsobil rychlost jízdy svého vozidla zejména technickému stavu komunikace, na které bylo náledí, a při projíždění levotočivé zatáčky vyjel směrem vpravo, kde narazil do železných svodidel a převrátil se přes střechu. Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Celková hmotná škoda na vozidle i svodidlech je odhadována na předběžně 95 000 korun. Řidiči byla uložena pokuta v příkazním řízení.

por. Mgr. Irena Urbánková

3. prosince 2018

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehody Olomoucko

Dopravní nehody Olomoucko 

Detailní náhled

Dopravní nehody Olomoucko

Dopravní nehody Olomoucko 

Detailní náhled

Dopravní nehody Olomoucko

Dopravní nehody Olomoucko 

Detailní náhled

Dopravní nehody Olomoucko

Dopravní nehody Olomoucko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem