Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Napadl policistu

Šumperk - vykonávala kurz autoškoly i přes zákaz řízení  

Napadl policistu
Z trestného činu útok na veřejného činitele je podezřelý 39letý muž z Mohelnice. Dne 15.12.2009 před půl druhou odpoledne, přijela hlídka na oznámení do restaurace v Mohelnici, kde se podezřelý hrubě vystupoval vůči obsluze, které vulgárně nadával a házel židle. V době, kdy policisté řešili jeho protiprávní jednání, které vyhodnotili jako přestupek, byl muž stále agresivní, na výzvu člena hlídky, aby se uklidnil, nereagoval a fyzicky policistu napadl ranou pěstí do břicha a kopem do ruky a do kolena. Následně bylo hlídkou použito donucovacích prostředků, hmatů a chvatů, útočníkovi byla přiložena služební pouta a byl převezen na obvodní oddělení Policie České republiky v Mohelnici k dalším úkonům při šetření spáchání uvedeného trestného činu. Při služebním zákroku nedošlo ke zranění osob ani ke škodám na majetku. (až na tři léta)
 
Chtěl odnést láhev alkoholu
Trestného činu krádeže se dopustil 24letý muž ze Staroměstska, který dne 11.12.2009 před devatenáctou hodinou, odcizil z regálu marketu v Hanušovicích lahev alkoholu v hodnotě přes 100 Kč, kterou uschoval pod bundu. Takto prošel prostorem pokladen bez zaplacení. Za pokladnami byl vyzván prodavačkou marketu k vrácení odcizeného zboží, což dobrovolně udělal a lahev byla nepoškozená vrácena do prodeje. Muž kradl přesto, že byl v posledních letech za majetkovou trestnou činnost opakovaně trestán Okresními soudy v Šumperku a Ústí nad Orlicí. (až na dvě léta nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty)
 
Prodala elektroniku
Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelá 49letá žena ze Šumperska, která v době od října 2008 do června 2009 prodala své věci, barevný televizor a mikrovlnnou troubu, i když věděla, že uvedené věci jsou soudním vykonavatelem Okresního soudu Šumperk zahrnuty do soupisu movitých věcí a měly bát prodány v dražbě, nařízené usnesením okresního soudu. (až na pět let nebo peněžitým trestem)
 
Vykonávala kurz autoškoly i přes zákaz řízení
Na základě oznámení prověřili policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Šumperku jednání 23leté ženy ze Šumperka. Šetřením bylo zjištěno, že žena v době srpna do října 2009 v patnácti případech, v celkovém počtu devětadvaceti hodin, řídila osobní motorové vozidlo autoškoly, ve které vykonávala kurz k získání řidičského průkazu skupiny „B“. Motorové vozidlo řídila přesto, že ji byl trestním příkazem Okresního soudu v Šumperku z července 2008, vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to na dobu čtyř let. Policisté nyní ženu šetří pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. (až na šest měsíců nebo peněžitým trestem)
 
(Poznámka - v závorce jsou uvedeny trestní sazby podle trestního zákona, vztahující se k danému trestnému činu)
por. Mgr. Miloslav SVATOŇ

vytisknout  e-mailem