Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nehoda na D1

PŘEROVSKO - Neznámé osoby shazovaly ze dvou mostů nad dálnicí D1 mezi kilometrovníky 307 a 308 u Hranic dřevěné předměty na komunikaci.  

Včera krátce před sedmou hodinou navečer jsme přijali oznámení o nehodě na dálnici D1. Jednalo se o nehodu několika vozidel. Z prvotního šetření vyplývá, že zatím neznámé osoby měly v blíže nezjištěném čase postupně ze dvou mostů, umístěných nad dálnicí D1 mezi kilometrovníky 307 a 308 nedaleko sjezdu z dálnice u Hranic, shazovat dřevěné předměty na tuto komunikaci. Při tom došlo k poškození karoserií cca dvaceti vozidel (osobních i nákladních) a ke zranění jedné osoby. Podle prvotní lékařské zprávy si zranění vyžádalo jednorázové ošetření. Přesná výše škody nebyla zatím vyčíslena, pravděpodobně však přesáhne částku 500 000 korun. Pravý a střední jízdní pruh dálnice ve směru z Olomouce na Ostravu, v katastru obce Hranice, byl uzavřen, průjezdný byl pouze levý jízdní pruh. Kolem jedné hodiny v noci byl provoz zcela obnoven. Případ si převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a poškození cizí věci, spáchaných formou spolupachatelství, za které pachatelům, v případě jejich zjištění pachatelů hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Na případu intenzivně pracují a prověřují všechny získané informace a poznatky.
 
V této souvislosti pátrají po osádce zeleného pick-upu s přívěsným vozíkem, který měl být naložený dřevem a měl se v inkriminované době pohybovat v místě prošetřované události. Se žádostí o pomoc se kriminalisté obrací také na širokou veřejnost. Jakékoliv informace přijmou policisté na obvodním oddělení Hranice buď osobně nebo telefonicky na tel. č.: 974 778 101, případně kdykoliv na bezplatné telefonní lince 158.
 
Za spolupráci děkujeme.
 
por. Mgr. Irena Urbánková
30.1.2015

vytisknout  e-mailem