Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nehodovost o víkendu

Přerovsko - v jednom případě byl lehce zraněn spolujezdec  

Dne 18.3.2011 kolem 10:00 hodin došlo na ulici Havlíčkova v Hranicích k dopravní nehodě. 46 letý řidič jel s nákladním vozidlem Tatra směrem na obec Teplice. Při couvání se plně nevěnoval řízení svého vozidla a zadní částí korby zachytil o sloup veřejného osvětlení u přechodu pro chodce. Sloup byl poškozen. Alkohol u řidiče byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Škoda na sloupu byla vyčíslena na 5 000 Kč.
 
K dopravní nehodě s lehkým zraněním došlo dne 18.3.2011 kolem 9:50 hodin na silnici III. třídy mezi obcemi Lipník nad Bečvou a Loučka. Dosud nezjištěný řidič, jedoucí nákladním vozidlem nezjištěné registrační značky, jel od Lipníka nad Bečvou na Loučku. Na přímém úseku vozovky vjel do protisměru, kde ohrozil řidiče (1979), jedoucího nákladním vozidlem Tatra 815. Řidič Tatry 815 byl nucen strhnout řízení vpravo, kde vjel do silničního příkopu a tam se převrátil na bok. Řidič nákladního vozidla, který zavinil dopravní nehodu, z místa nehody ujel směrem na obec Loučka. Spolujezdec (1981) z vozidla Tatra 815 utrpěl lehké zranění a byl ošetřen jednorázově. Alkohol u řidiče Tatry 815 na místě vyloučen dechovou zkouškou, u řidiče druhého nákladního vozidla z důvodu jeho ujetí nezjišťován. Na vozidle Tatra 815 byla škoda vyčíslena na téměř 300 000 Kč. Případ je i nadále v šetření policistů.
 
Dne 19.3.2011 kolem 6:50 hodin došlo v Přerově, na ulici Bajerova, k dopravní nehodě. Řidič (1981) jedoucí vozidlem Opel Combi, se při projíždění křižovatky ve směru jízdy od ulice Kozlovská na ulici Bajerovu plně nevěnoval řízení svého vozidla. Přední částí auta narazil do dopravní značky,  umístěné ve středu ostrůvku přechodu pro chodce. Nárazem byla dopravní značka uražena a odhozena mimo vozovku. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Na dopravní značce byla škoda vyčíslena na 2 000 Kč, na vozidle cca na 7 000 Kč. Řidiči byla na místě uložena bloková pokuta ve výši 500 Kč.
 

21.3.2011

por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem