Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Neviditelný svět v pohybu

Policisté se zaměřili na dopravní výchovu 

Dne 5. 5. 2010 v dopoledních hodinách se olomoučtí policisté zúčastnili v prostorách tělocvičny ZŠ Komenium v Olomouci společně s Českou pojišťovnou a.s. a Nadací Leontinka preventivního celorepublikového projektu s názvem „Neviditelný svět v pohybu“.
Projekt je realizován formou soutěží mezi kraji České republiky, která je určena pro žáky prvního stupně základních škol. Cílem projektu je přiblížit vnímání, pocity a zkušenosti lidí, kteří nevidí dětem, které mají zrak v pořádku. 
Zúčastnilo se 25 dětí, které si formou soutěží vyzkoušely překážky, se kterými se běžně setkávají lidé s problémy se zrakem. Policisté se zaměřili na dopravní výchovu. Vzhledem k tomu, že také tyto osoby mohou být účastníky silničního provozu, formou besedy informovali děti o pravidlech silničního provozu a ohleduplnosti k osobám se zrakovým nebo jiným typem zdravotního postižení. 
Dětem se akce velmi líbila a věří, že v soutěži uspějí, aby mohly svojí výhrou ve formě tandemového kola potěšit své nevidomé kamarády. 
Přestože se celý projekt odehrává v rámci základních škol, respektive dětí školního věku, dopad je mnohem širší. Informace, které získávají děti, jež se jej účastní, budou prostřednictvím médií využitelné i dospělým.

 

 


 

 

 

 

 

por. Bc. Marie Štrbáková
 

vytisknout  e-mailem